<

Generaliserat ångestsyndrom

I mitt flöde på facebook dök ett inlägg upp av min nästkusin. Jag läste det och kände så väl igen mig i det hon skrev. Sen kom ett del två och jag kände igen mig en del i det med fast i andra saker för min del. Då bestämde jag mig för googla på GAD (engelskans Generalized Anxiety Disorder).
 
När jag läste detta så insåg jag att mycket av detta är jag. Och har varit sedan jag börja må dåligt i gymnasiet. Det börja under sista året på gymnasiet. Vad som utlöste det vet jag inte. Och det får jag nog aldrig svar på och det spelar ingen roll. Men att idag hitta något som stämmer in bra på mig gör att livet kan bli mycket lättare i fortsättningen.
 
Jag fick en ätstörning när jag pluggade på lärarhögskolan i stockholm, i samband med studierna där och att jag ställde höga krav på mig själv och inte visste vad som förväntades av mig. Jag har sedan dess haft ångest till och från. Haft svårt och tro på mig själv, varit orolig, nervös, haft svårt och koncentrera mig, varit deprimerad i omgångar, haft svårt för sova, använt sex för känna att jag duger men för sen istället må dåligt för jag gjort saker mot mig själv som jag egentligen inte velat för döva någon sorts smärta inom mig och då dövat den smärtan med vin.
 
När mor gick bort så fråga läkaren mig varför jag inte kunde hantera min ångest längre själv. Och då var det för mor ofta hjälpte och stötta mig i det. När jag äntligen fick hälp med min ätstörning så var det genom KBT. Och jag läser att det är en del av behandlingen för GAD.
 
Jag har länge känt att jag ofta faller tillbaka i depressioner och känt att jag behöver hjälp med det och att medicin kanske alltid kommer behöva vara ett alternativ i kombination med terapi. Jag kommer boka in en tid hos min läkare och be om att få en utredning av mig själv.
 
Att öppet skriva detta är inte svårt. Men det är första gången jag gör det. Att berätta vad jag gjort mot mig själv. Jag tror om jag öppet erkänner det för mig själv, så kommer jag må bättre, för att jag till slut kommer förlåta mig själv för allt dumt jag gjort mot mig själv.
 
 
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!