<

11 september 2001

 
Ja detta är en dag som jag tror ingen glömmer. Jag kommer fortfarande ihåg exakt vad jag gjorde denna dagen. Jag pluggade på folkhögskolan i Eslöv och de som läste till fritidledare år två hade fixat en dag i parken med roliga aktiviteter för hela skolan så vi skulle läsa känna varandra. När det var slut vid 15, var vi några som satte oss uppe i datasalan. Kollade lunarstorm, haha! Rätt som det är säger en av killarna att ett flygplan flugit in i World Trade Center. Vi trodde inte på honom. Men när vi såg bilderna insåg vi det var så.
 
Jag vet att jag blev orolig och nervös och att det skapade obehagskänslor hos mig. På kvällen hade vi fotbollsmöte och vi prata en del om det och många trodde att nu kanske tredje världskriget skulle börja. Dagen efter satt hela vår klass i tvrummet på internatet och titta på tv, varken vi eller läraren kände för ha drama denna dag. Rätt som det är blir det svart i rutan och ett sus går genom lokalen. Alla tänkte vi flög det in något här nu? Men det vara bara någon kabel. Såg man ett lågt flygande flygplan blev jag lite nervös och tänkte skall de störta in i något här nu?
 
Sedan dess har terron ökat och det sker många attacker. Jag minns inte ens vad jag gjorde den 7april 2017 när det skedde i Stockholm. Vad är det som gör att just den 11september 2001 naglat sig fast och inte övriga terrorbrott?  Minns du vad du gjorde den dagen? Och minns du vad du gjorde den 7 april? Eller något annat terrorattentat?

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Znogge

jag minns vad jag gjorde den 11 september och även det året som Anna Lindh mördades. Vi var på strandutflykt med eleverna och i morgon bär det av igen.

Åsa i Åsele

11 september, ja det är ett datum som är inristat i minnet.
Jag var hemma hos Js yngre bror, vi trodde inte att det som sas var sant, helt galet.

Du hade väl kunnat vara lite kamratlig å berättat för mig om Ditt uteliv :) Du måste ju dela med Dig så jag icke missar nått väsentligt :D

Julia Fältén

Sånt här är så tragiskt, 9/11 kommer alltid att vara en dag man kommer ihåg även fast jag inte var många år då detta hände... <3

Johanna Utterberg

Jag minns hur jag satt med familjen och såg på tv-nyheterna hela kvällen och att det var tyst minut i skolan dagen efter. Det är märkligt hur vissa saker etsar sig fast, för kan inte heller minnas vad jag gjorde den 7e april?

Henrik Olsson - Föreläsningar

Ja, detta är något man aldrig kommer att glömma!!

Bea

Den 11 september 2011 hade jag haft vaknatt med min då lille son. Och kunde inte somna om efter bilderna på TVn... La mig i soffan med sonen i famnen 💙
Den 7 april hade jag hjälpt några som står mig nära med en ny micro och bullar som dom skulle få micra i den ❤️ Satt sedan klistrad vid TVn och kramade om mina killar extra mycket den kvällen 💙💙

Jennifer Queen

Oh jag minns med!!

Svar: Vadå rubrik menar du? Förklara gärna 😊

Ditte

Jag vet att jag den 11 september 2001 hade mina tankar på vänner i New York och Washington. Även Pentagon var hotat.
I övrigt minns jag inte så mycket mer än alla nyhetssändningar.

Visst är det hemskt med alla terrordåd, men vi kan aldrig skydda oss från dem-
Den 7 april var jag i Spanien men hade vänner som blev fast i Stockholm på sina jobb och som jag senare talade med. All kimmunal trafik av stängd under några timmar så tusentals männsikor gick sammanbitna genom Stockholm. Och alla hjälptes åt.

BP

Jo Johanna, det är då allt började. Precis som du minns jag precis vad jag gjorde och när jag hörde om vad som hade hänt. Ungefär samma sak när Olof Palme mördades. Minns dessa två händelser som om de hade hänt igår. Men resten av terrorattackerna är liksom en ström av händelser efter nine eleven. Då var det Al Qaida, nu är det IS.

Visst är det hemskt att man kan bli så avtrubbad...

ullie

ja skrev me om det idag . alltså man fattar inte att det ens hade hänt helt otroligt usch o man glömmer inte . ja har varit i ett utav tornen på typ 108 våningen wow

Carro

Ja usch, den dagen kan man aldrig glömma...

MALIN

Sjukt att det redan gått 16 år! Kram

Linda

<33

Anita

Usch... Fruktansvärt :(

Svar; Vargtänder hos en häst är som visdomständer hos människor nästan, ofta man måste ta bort dom :) kram

Lillabus

Jag minns att jag fick reda på det när jag klev på bussen hem från skolan, var en av mina äldre vänner som hade hört nyheten. Men håller med dig är verkligen konstigt att just det datumet etsat sig fast liksom. Men kanske är för att det var där alla dessa terrorhot startade och det var så stort.

Frugan E

Minns att jag kom till mannens affär här i Tunisien och alla var i upplösningstillstånd. Mannen berättade vad som skett och jag fattade inget, det kunde väl knappast ha hänt? Han måste ha missuppfattat något.
Vi samlades i en närliggande butik som hade TV och där såg vi bilderna. Helt sjukt.

Jag tror att den här attacken satt sig fast hos folk för att 1. det var USA/ett västerländskt land som utsattes för den och 2. det var liksom startskottet för den soppa vi har nu.

Marie

Jag minns att jag låg hemma i soffan och hade halsfluss. Hade 4an på och helt plötsligt bröts tv-serien och nyheter kom på tv.n. Jag vet att jag ringde mamma och var så ledsen att hon kom hem från jobbet.

Men jag minns inget annat "terrordåd" faktiskt. Kanske beror det på att det har blivit så vanligt (hemskt nog att skriva så) Att vi liksom vet att det kommer hända, vart spelar igen roll, men att det faktiskt händer.

Amanda

Jag var tre år när det hände men minns faktiskt att jag såg det på tv och var super rädd. Mamma hämtade mig även tidigare den dagen pga vad som hände. Så galet läskigt, sjukt och hemskt är detta. Var där nu när vi var i New York och har inga ord, det var så sjukt. Sådan energi som inte går att beskriva, det var extremt tungt och började gråta så fort jag ställde foten innanför området. Var verkligen helt knäpptyst, och fullt med respekt. Men som sagt, jag kan inte beskriva vad det var, men det var utöver det vanliga.

Annie

Så är det för mig med .. jag minns exakt på pricken vad jag gjorde den 11/9 2011, jag var på mitt dåvarande jobb i Sthlm och såg allt med World Trade center på tvn, när tornen kollapsade :/

Denna händelsen har verkligen etsat sig fast i hjärnan, men minns knappt vad jag gjorde vid andra terrorattentat.

Sv: Ja jag gick via min Vc. Har du med besvär med din mage?

Kram

Emma Fernhagen

sv: Ja men precis, håller med!

Sussi

Jo, nog minns man. Jag var på jobbet när det hände. Hemskt. Man trodde inte det var sant..

Natalia

Hemskt!

NICOLE

Så otäckt med allt som händer.. Jag var sex år då och minns faktiskt inte speciellt mycket från den dagen, mer än en nyhetssändning. Men för liten att förstå då

Kattis

Jag minns faktiskt inte vad jag gjorde när planen kraschade men kommer däremot ihåg vad jag gjorde året innan när Anna Lindh mördades, kommer även ihåg vad jag gjorde 7 april och när kriget bröt ut i forna Jogoslavien lustigt nog!

Åke

Nej jag kan inte precisera vad jag gjorde den 11 september eller 7 april, 11 september hörde man på radion hur några plan störtat och något var saknat... däremot kan jag exakt hur dagen gick till när nyheten om att Sveriges stadsminister blev mördad släpptes.
Hade gott och lagt mig vid 22 tiden, jag bodde då i ett trevångshus högst upp med en lägenhet på 120 kvm ensammen... jag var 27 år och skruvade i bilar/båtar dagarna i ända... min mor bodde på mellanvåningen. Jag vaknade tidigt, käkade frukost och gick ned till en av mina bilar jag höll på att bygga om (märket var Opel Manta) när jag tände lyset hade jag kopplat så radion gick igång i samma veva, där spelades endast sorgsen musik på musik när en röst gick in och sa att Olof Palmes liv släckts vid midnatt!!! Jag mindes att jag satt på en pall och slipade plåt på en sida... jag satt stilla länge, länge... Fick inget gjort alls... Steg upp från stolen till slut och knallade upp till min mor som i samma veva fått reda på nyheten via TV. Den dagen vart helt förstörd.

Bella

Det där är så himla hemskt!

Pauline Hurtig

ja så hemskt..

Ida Gratte

minns inte vad jag gjorde då jag var för ung. Men det har ändå satt sina spår för alla har ju pratat om det sedan dess. Det är så sjukt ovanligt att det händer på det sättet kanske därför det sitter kvar så hårt.

Ida

Var en riktigt svart dag det där! :( Tyvärr är man inte säker någonstans!

Åsenslantliv

Ja de är så otroligt hemskt!

Sara N

heeelt sjukt allt som händer i världen..man kan undra vart allt är på väg

Sofie - Livet på landet med tre små!

Minns så väl den dagen!
Det var soligt och fint och jag cyklade hem till min mormor och morfar efter skolan.
Dörren stod öppen på baksidan och jag gick in och det första jag såg var deras tv och när andra planet flög in i tornet!
Frågade bara vad det var för konstig film dom såg men fick knappt ngt svar och sen såg jag att det inte var ngn film det var nyheter!
Sen satt vi där och tittade en lång stund... VÄldigt märklig känsla det gav och ännu ger. Känns som att världen aldrig blir vad den var innan....

Emma -/ shinesobright.blogg.se | foto | vardag | blivande mamma {närsomhelst nu!}

7 april så satt jag och min man på tåget hem från Stockholm efter konsert den 6 april. Fick sms från syster som fråga om vi fortfarande var kvar i Stockholm. Vi hade precis kommit på tåget.