<

Hur har ni andra gjort när ni sluta med blöja?

Veckan började med vabb. Erik skickade i söndags när jag fråga om de sovit gott att de gjort det men att Hgugos ögon hade geggat ihop helt. Jag tänkte direkt ögoninflammation. Erik sa det är nog bara förkylning, för näsan rinner med. Men min känsla var rätt. Så jag åkte från en sjukstuga till en annan sjukstuga. Ja far fick otur nog rosfeber, så han kunde inte följa med på handbollen. Men han är bättre nu och det är Hugo med.
 
Har fått mycket gjort här hemma nu när vi gått hemma två dagar. Sånt tråkigt som kommit i skymundan när solen värmde oss. Men idag blir det förskola för Hugo och jobb för mig. Har lite och renskriva innan sommarlovet kommer. Inte så långt dit nu!
 
På tal om Hugo. Den senaste tiden har han börjat ta blöjan på kvällen, efter han kissat lite i den. Jag har tänkt försöka sluta med blöjan nu i sommar, men varit osäker om han är redo? I höstas kissa han ofta på pottan eller toaletten. Men nu vägrar han. Men i och med det känns som han inte tycker om blöjan på natten när den är lite blöt, så kanske han är det ändå? Jag tror inte det är för han bara sover i blöja, så det blir lätt och ta av, för det hade gjort många gånger innan utan den åkt av. Hur har ni andra gjort när ni sluta med blöja? Och hur gamla var de? Tips mottages gärna.
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
madelein.se

Vi hade ju tygblöjor nu sist så det var faktiskt enklare. De behövs ju bytas oftare eftersom de blir kalla när de blir blöta. Milla ville helt enkelt inte ha dem för det var obekvämt

Annie

Sv: Ja dem lockar verkligen ;)

Ha en fin dag :)

Mirre - Sweetwords

jag tar också gärna emot tips för vår tös totalvädrar också jag börjar ge upp typ

tess

Hur gammal är han? Det är så olika det där när barnen slutar med blöja. Jobbat på en förskola med 1-2 åringar. Där är det väldigt olika. :)

Vicktoria

Vad skönt att både Hugo och din pappa mår bättre, alltid jobbigt när de man tycker om är sjuka, speciellt ens barn <3

Vi funderar också på att få William att sluta med blöja snart, han är ju ungefär lika gammal som Hugo. Vet dock inte riktigt hur vi ska göra :/

Natalia

Önskar jag kunde komma med lite blöjtips men jag har absolut ingen aning om sådant haha ;)

Hoppas ni iallafall får lite tips!!

Gud vad tiden går gort, Hugo ska redan sluta med blöja, du var ju nyss gravid!!! ;)

Kommer till o med ihåg när du dejtade Erik, sjukt ! ;)

Bea

Typ så började vår son att göra med. Men han hade inga problem med pottan - vi lyfte upp honom, sovandes, under natten och satte honom på pottan. Dagtid hade vi belöningssystem med klisterlappar han fick sätta fast på en kalender. Då såg han dag för dag hur många klisterlappar "han gjort på toan". Han visste att man inte fick fuska och låtsas gå på toan flera gånger. För då lapparna var slut skulle han vara redo att klara det utan.
Du verkar ha en så fin och duktig grabb ❤️ Företagsam och klok. Hoppas du får fler tips, så ni får testa några tillsammans - så bestämmer nog den lille herren vad som passar honom bäst 😊
Lycka till 🤗 Kramizar

Netti Starby

Min son kissade i sängen länge men vi la skydd i sängen. Tösen gick det lättare med fast hon ville bajsa i blöjan bra länge. Tyvärr minns jag inte hur gamla dom var? Kramis

elin stridh

gött det med :D

Jag hoppas attdui vill kika in, 1-3 dagars leveranstid är det, klicka på länken nedan och ta dig gärna en titt om det är något dui hittar, skulle göra mig glad!

http://hopedesign.shop.textalk.se/sale/

Ha en underbar dag!

Pauline Hurtig

känns som ett svårt steg att ta, du får gärna tipsa mig sen :D

Carolina Thoor

Jättebra att han tog av sig blöjan, kanske visar på att han vill börja kissa igen på toaletten. Får hoppas på det :D
Tråkigt även med vabb, men skönt att ni imorgon ska iallafall ta er till förskola/jobb :)

Sv; haha, jag förstår det. Det gör jag med. Röstar du även eller är det emot reglerna? :)

Josefine

Usch vilken otur :(

Hanna

Stackars lille Hugo, geggiga ögon är inte kul. Skönt att det är bättre! Enda erfanenheten jag har av sluta med blöja var när jag själv gjorde det för typ 20 år sedan och det minns jag inte något alls av! Hoppas andra kan ge dig tips! Kram

Sofie - Livet på landet med tre små!

Vi började lite smått med Casper när han började på "stora" avdelningen på förskolan då många släppte blöjan då. Men det blev tvärstopp. Så vi la helt ner allt. Lät pottan stå framme men tjatade inte och frågade inte en massa.
Mitt i vintern på jullovet kom han själv med förslaget att sluta med blöja.
Och när han väl var redo så släppte han den bara och sen var det inte mer med det.

Så med Anna valde vi att inte göra så stor grej av det och sommarlovet mellan lilla och stora avdelningen kom hon själv och sa att nu är jag stor och ska ha trosor och bara la blöjan.

Nu tänker vi köpa potta till Lucas och sen får den stå och vill han så vill han.
Dom andra två har vägrat potta och gått på toaletten direkt. Men tänkte introducera den nu i sommar i och med att han börjar förskola till hösten...

Sv: Ja alla våra fotbollsmål kommer från Biltema och vi är nöjda!

Norahsmamma

Dessa tips vill jag med ha...någon gång kommer hon ju sluta med blöja...

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Sonen var 2,6 när han slutade ungefär. Gick ganska smidigt även om det skedde olyckor men sånt får man ju räkna med :)

Znogge

Våra barn slutade med blöja innan de hade fyllt två år. Vi tog av den på dagen och satte dem på pottan och ganska så snart så bara fungerade det. När de hade varit helt torra på dagen en tid så tog vi av blöjan på natten. Det fungerade mer eller mindre av sig själv. Många säger att pojkar blir torrare senare men så var det inte för vår son. Men det är säkert väldigt individuellt när barn är redo. Fungerar det inte tror jag inte man ska forcera något utan då är det bättre att prova lite senare.

elin

Åh hoppas han kryar på sig och att ögoninflamationen ger med sig snart<3

Edla - au pair i USA

Sv: Okej! låter kul, blev bara lite fundersam när det var omröstning men jag förstod inte riktigt vad och sedan verkade det som om det var olika teman :)

mammansprinsessor

Alla mina fyra barn slutade tidigt med blöja,tror att de fick springa omkring utan blöja:) De lärde sig snabbt. så jag tror så tidigt som möjligt så blir det enklare. lycka till

My wonderful loves

Våra pojkar har varit kring tre år när de slutat. Visst var de torra innan dess på dagen men på natten kunde jag inte lita på dem. Men det jag gjorde var att låta de gå utan blöja och sätta dem på pottan ca varje timme. Men detta är ju iunder förutsättningaen att de själva vill kissa på pottan. De har ju varit ca 3 år och därför haft större förståelse och vilja att själva sluta. Detta är så olika och det går inte att jämföra men mitt tips är att påminna och påminna:0)

Annie

Sv: Haha ja det är sant ;)

Och ikväll är det greys haha, det är bra ;)

Natalia

Haha ja men visst! ;)
Så roligt att följa både er och lille Hugo :)

BP

Så skönt att både din pappa och Hugo har tillfrisknat! Inte ett dug roligt att vara sjuk när det är fint väder.

Tyvärr kan jag inte ge dig några goda råd vad gäller blöjborttagning.

ullie

ja men det har varit lättare då vi haft sommar barn o de slutat på sommaren . de har kunnat gå i små trosor o kalsonger o har det kommit så ja det är ju lättare att ha ett par o byta än att byta med en massa vinter kläder så på så sätt gått väldigt bra o de liksom börjar säga ifrån då det är dax. att köpa ett gäng me trosor så de känner sj stora om de får gå med det

Linnéa

Haha, ja pretty woman är min ABSOLUTA favvisfilm, har sett den 1000 gånger <3

Sara Ekman

skönt att de mår bättre :)

anneli

Det är verkligen träligt att ha sjukstuga, krya på er :)

moa

det där är så himla individuellt. jag tror bara att det viktigaste är om man väl ska försöka sluta med blöjan att man talar om det för förskolan så även dom kan träna Hugo där. Om han tidigare redan provat pottan och toaletten tror jag det kommer bli enklare?.

ser fram emot hur det går för lilla fina Hugo <3

Elenor

Hej!
Vi har en potta och en sits till toan så får Allan välja själv. Försöker sätta honom morgon och kväll på vardagen och sedan oftare på helgen. De jobbar med potta på förskolan också, så får väl testa mer när det blir sommarlov. Vill han sitta så får han sitta och ha pallen som bord med bok att "läsa". Då brukar han oftast kissa, ibland bajsa också men det mer sällan.
Kram Elenor

marianne

Jag minns inte hur gamla de var, men runt 1 1/5 - 2 tror jag, den äldste är född mitt i sommaren så tränade mycket på pottan i.o.m att han sprang utan byxa. Den yngre ville inte göra i blöjan och försökte få av den innan....vi satte de på toan på natten innan vi gick och la oss, och jag har inget minne av att det hände så många "olyckor"