<

Åka tåg gratis

När jag och brossan åkte tåg hem efter en av kentkonserten så satt tågvärden och vakten i samma kupé som oss. Jag kunde inte undvika höra deras diskussion. Den var klok och förståndig. De diskuterade att många försökte åka tåg gratis. Och hur man skulle få folk att betala. Då säger vakten något så är så jäkla bra. Han jämför med andra ställen.
 
Ingen går till exempel in på en resturang och äter och sedan kräver att inte få betala. Du går inte in i en elektronikkedja och kräver att tv:n du vill ha skall du få med dig hem gratis. Eller hur?
 
Så varför ska du då få lov och åka tåg gratis? Det kostar och köra ett tåg mellan station A och B, precis som maten på resturangen och tv:n du vill ha.
 
Så nästa gång du funderar på att inte betala din tågbiljett, gör det. Annars hoppas jag du blir tagen och får böta och där med förlora mer pengar än den lilla summan det skulle kostat dig från A till B!
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Annelie

Säkerligen mååånga som chansar på att åka gratis, jag har åkt tåg mellan Trelleborg - Hyllie ett par gånger,,, ja där hinner ju inte ens konduktören komma och kika på ens biljetter. Därför tror jag många chansar på sådana sträckor.. *tyvärr*

Ha det bäst.. // Annelie

åsa i åsele

Kommer faktiskt inte ens ihåg sist jag åkte tåg,
typ för 100 år sedan eller nått sådant ;-)

Buss åkte jag för drygt ett år sedan.

Att inte betala för sig... nä jag förstår inte.
Utnyttjar man en tjänst/köper en vara så kostar det,
svårare än så är det icke.

Jenny

min svägerska jobbar på tåg och min man som busschaufför :) Får höra många historier och de har vart mkt problem. Minns förra sommaren vissa tom hade gömt ett barn i en väska som de ville ställa i bagageutrymmet i bussen för de trodde de skulle få betala. och vissa vill åka gratis, säger de att de inte får så kan de ex hota o skrika och säga att de är rasister eller allt vad de nu kan vara. men ex på tåget så brukar min svägerska be de som inte betalar att de får gå av vid nästa station. Kan tänka mig de inte är lätt men de måste ju göra så. annars kan ju alla få åka gratis :/

Corina

Gillar din blogg massor ❤️

Henrik Olsson - Föreläsningar

Ja, det är tyvärr alldeles för många som försöker smita undan notan!

Sara

Så bra resonerat!

Josefine

Helt rätt! Håller verkligen med dig, för så är det ju. Det kostar ju precis lika mycket som maten på restaurangen eller korven i kiosken. Supersmart sagt!:)

Jeanette

Klok jämförelse. Klart man ska betala för sig...även på tåg.

Beabus

Ja, visst är det underligt hur en del tänker?
Går typ även att relatera till köp/sälj sidor jag huserar på med: en del av mina köpare förväntar sig gratis eller att knappt betala något i alla fall när dom handlar med mig. Men när dom själva säljer (och jag kanske är intresserad tillbaka)så är det minsann icket prutbart! Och därmed pasta & basta.
Det finns annat som är gratis..! Slösa med kärlek och omtanke istället <3 Utan förbehåll eller presentkrav.

Alice Lindström

Bra skrivet!

Mirre - Sweetwords

Ja folk är bra fräcka

Hanna

Bra sagt! Håller helt med. Vad är det för dumma och löjliga fasoner att inte betala för sig och sin resa?! Typiskt samhället vi lever i idag känns det som :( kram

Amanda

Det är verkligen så sant!! Det är ju faktiskt samma sak.

Ida

Åh så bra!! :) kanon!

Dixi Wonderland

Naturligtvis ska man inte åka tåg gratis, låter konstigt att folk ens försöker med det. Dock borde fokus vara på att få ett stopp på alla förseningar, signalfel osv som uppstår konstant! Kanske därför folk vill åka gratis :)

Pethra

har bloggträff på gång mer info i bloggen.

Natalia

Så sant i de du skriver!

Henrik Olsson - Föreläsningar

Sv: Ja, det gör ju det :)

Annie

Ja det är lite konstigt faktiskt, hur en del tänker .. Skulle nog inte ens komma på tanken att inte köpa biljett liksom .. :/

Annika

Bra skrivet.

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Så himla sant! Jobbade på Gröna Lund för ett par år sedan och då var det precis samma sak, dagligen kom det fram personer som ansåg att de kunde få åka i karusellerna gratis. Så himla märkligt beteende ändå!

NICOLE

Håller verkligen med. Åker tåg då och då och ser ibland folk som snikar, låtsassova osv. Mycket tråkigt.

Ellen Gräntz

Jisses, jag skulle aldrig ens våga sätta mig på ett tåg utan att betala. Fy. Så skamligt om man skulle bli påkommen ju? Och som du skriver - det är självklart att man ska betala.

Amanda

Jag tycker absolut inte att det ska vara gratis, men för att få fler att välja kollektivtrafiken så borde priserna kunna vara lite rimligare.. Här där jag bor höjs busspriserna hela tiden, och sen är tågpriserna redan dyra :/ Det enda som var bra var att dom tog bort länsavgiften för att åka till Bålsta med tåget, dvs en station mer kostade flera hundra i månaden mer i tågkort.. Dock för oss som bor utanför Bålsta så funkar inte samma kort längre då, vilket egentligen gör det dyrare då vi nu behöver både sl och ul kort istället så blir nästan dubbelt så dyrt..

elin

Sv: ja i dag har verkligen dagen gått fortare , massor att göra hela tiden! Hoppas du haft en bra dag hittills!<3

Kattis

Haha ja dom får säkert höra många historier om varför någon tycker sig kunna åka gratis och sen är det nog många som chansar på vissa sträckor, precis som vissa ibland chansar på att inte behöva betala parkeringsbiljett. Det kan ju vara så att ingen kollar!😛

Jennifer Queen

Så bra sagt! Det stämmer ju. Inget är gratis här i världen. Sjukt hur vissa tänker när det gäller att planka på tåg och buss..

Gabriella

Såå bra inlägg, och en väldigt bra jämförelse!!

Ljuva Julia

Jag fattade inte ens att folk gjorde så :O Vad fräckt!

BP

Håller helt med dig! Här har vi samma problem när folk plankar på tunnelbanan. Det är miljonbelopp som SJ och SL går miste om varje år. Urtrist!

Linnéa

Kloka tankar där. Varför ska vissa komma undan, allt kostar ju pengar - även tåg & buss m.m

Visst är quotet bra :p

Johanna Utterberg

Vilken klok jämförelse, det är ju helt rätt och jag förstår inte hur vissa tänker när det kommer till att sånt som tåg ska vara gratis?

Louise

Verkligen bra sagt! Inte okej att åka gratis !

Carolina Thoor

Det var smart sagt & tänkt. Ja, varför är det ingen som tänker så? Jag avskyr då folk plankar med mitt kort. I just hate it och hoppas varenda gång att de klämmer sig :'D

Sv; kul att du tyckte om måndagslistan :)
Ja, det är trist. Hoppas att jag åtminstone kan arbeta till helgen :)

Matilda Berlin

Helt rätt! Håller verkligen med =) Kram

Erika

Himla sant det där :)

Åke

Det är alltid någon som får betala... Inget tåg går back typ. Detta läggs ut på antal resenärer. Dvs. de som betalar.

Norahsmamma

Så bra resonerat!!! Gillar din blogg:)))

Emilia

Bra skrvit!!

Sara Ekman

Suck, kan man inte bara göra rätt för sig? :/

marianne cargus

Förstår inte varför vissa människor anser att de kan få allt gratis...
Jag har funderat många gånger på de kunder som alltid "glömt" påse efter de betalat...visserligen tycker jag att påsen ska vara gratis, men nu när det inte är deymt så är det faktiskt stöld att ta en utan att betala....ibland har jag lust att fråga om de skulle kunna hämta t ex ett tuggummi eller dyligt, och säga -jag tar ett, betalar det nästa gång"

Denise

Skulle aldrig falla mig in att inte betala för mig, oavsett vart eller vad det är. MEN, jag kan tyvärr förstå de som försöker åka gratis på tåg tex. Jag åker ganska ofta tåg, en sträcka på 4 h enkel resa, och 9 gånger av 10 är det INGEN biljettkontroll på hela sträckan..

Sofie - Livet på landet med tre små!

Bra skrivit!
Förstår inte varför vissa tror att vissa saker ska vara gratis just för dom!
Därför vi andra ärliga ofta får betala ett högre pris för att jämna ut alla som fuskar!
Bra och viktigt inlägg!