<

Har ni inget bättre för er?

Polisen får ständigt frågan: "Har ni inget bättre för er?"
 

Har ni inget bättre för er???

Vet inte hur många gånger jag har hört detta i samband med trafikkontroller. Jag vet att det skjuts i Malmö, Göteborg och Stockholm. Jag vet att det begås inbrott i de kommuner jag lovat att beskydda. Jag vet att ungdomar drar runt i byarna på kvällarna. Tro mig, vi jobbar mot detta på flera fronter men vi får inte glömma att trafiken dödar fler än alla skjutningar tillsammans. Många av dessa liv hade kunnat räddas av lägre hastighet, bättre skick på bilarna och förare som inte är påverkade eller saknar körkort.

Jag och många av mina kollegor har flertalet gånger kört upp på en uppfart till en familjs hus med en klump i halsen. Jag vet att inom ett par sekunder ser någon i familjen polisbilen från köksfönstret. De vet att i bilen sitter två poliser som har svar på den fråga som de fruktar mest och inte vill ha svar på. Stegen från polisbilen är inte många men de känns milslånga och kängorna är fyllda av bly.

Ofta hinner vi inte ringa på innan dörren öppnas. I dörren står ofta en person som håller sig för munnen med intensiv blick och redan glansiga ögon. För dem är vi dödens budbärare. Varför skulle vi annars komma till dem?

Familjen samlas snabbt och tystnaden är öronbedövande. Luften står stilla när vi sätter oss i köket och berättar att den de väntade hem till middagen inte kommer… någonsin igen. Frågorna haglar samtidigt som gråten sitter i halsen… på alla. Jag har inte alla svar, förutom svaret på frågan som aldrig kommer. Kunde olyckan förhindrats av bättre däck, nykter förare eller lägre hastighet? Jag vet svaret men frågan kommer aldrig.

Så nej, idag har jag inget bättre för mig...

/Peter, Polisen Kävlinge.

 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Annie

Så bra inlägg Och viktigt! ;)

Sv: Tack<3

Julia Svensson

Kul att läsa!!

A M

Har aldrig tänkt på det tidigare, poliser säger alltid det!!
sv: Tack, snällt av dig <3
Kram

Mirre

Superbra inlägg

Amanda Forsman

Hoppas du haft en bra start på veckan!

Henrik Olsson

Det spelar ingen roll vad polisen gör eller inte gör - de kommer tyvärr alltid att få kritik! :/

marianne cargus

Ja fy...det är så märkligt att många människor inte ser detta.
En f.d jobbarkompis kom till jobbet och sa att hon råkat köra mot rött....-tänk vilken tur jag hade att det inte var någon polis där!
I hennes värld var visst böter eller indraget körkort det värsta som kunde hända...jag sa direkt att det var väl mer tur att hon inte kört ihjäl någon!

Så du tycker vi ska pimla vin och prata om livet? Haha....ja det får vi kandke ta och göra...

marianne cargus

Just ja....de satt i bilen på väg hem från handlingen, de hade inte ätit innan...så macka var inget alternativ...däremot frukt (tyckte jag)

MALIN

Såååå bra inlägg! Kram

BP

Ett alldeles utmärkt inlägg!!! Otroligt tänkvärt!

Åke

Så tänkvärda ord... det finns en statistik hur många bilar vi möter / timme vars förare är påverkad.

En sann historia: Personer sitter och dricker i en liten by strax härifrån... 1 person tar bilen därifrån... möter en dotter ur huset som är ute och går med barnvagn (som också bor i byn) Släcker två liv.

Carro

Bra inlägg! Och har verkligen förståelse och respekt för polisens jobb!

Tuva Björnwall

Så sant!

Sarah

aaa da det gick super bra =

Alice

Polisen gör ett fantastiskt jobb 💗

Johanna Utterberg

Vilket bra inlägg!!

Bella

Så bra text!

Sofie - Livet på landet med tre små!

Läste den på fb, så bra och sann!

Sv: jättesynd att sonen inte vågade, hela meningen är ju lite att rocka olikheter så synd att skolan inte pratat om det innan. Sådana dagar är ju perfekta för att ta upp sådana saker!

Kalaset gick bra! Många gäster men det flöt på bra!

Ja att vara helt själv på öppna förskolan är sådär man går ju dit för att träffa andra barn och föräldrar, hoppas på bättre tur nästa gång.

Hoppas veckan börjat bra för er 😊

Netti Starby

Usch vad hemskt! <3 Kramis

Biggeros

Vilket klokt inlägg. Inte så lätt att vara polis och alltid vara lagens man/kvinna och hålla modet uppe. Visst händer det många olyckor på vägarna. Antingen orsakar bl.a pga droger eller fortkörning. Det är bäst att ta det lugnt på vägarna.

Erika

Så himla bra och sant, det behövs och poliserna behövs där dem är!

sv. Ja vi fyndade en hel del :)

My wonderful loves

Mycket bra och tänkvärt!