<

Är det dags och välja förskola?

Är det dags för din lilla flicka och pojke att börja förskolan? Känns det svårt och veta vilken förskola du skall välja?  Är det första barnet är det inte helt lätt det där. Vi var där för ett år sedan.  Vill du ha plats i augusti skall du söka senast i maj, för inom 4månader måste de erbjuda plats.
 
Det lättaste är och kolla vilke förskolor som finns i området där man bor. Och det bästa sättet är sedan och ringa dit och be om att få komma på besök. Då kan du få se miljön och se lite hur de arbetar på förskolan. Och på så sätt få en känsla av hur du och ditt barn skulle trivas där.
 
Sätt sedan upp dig i kö på minst tre förskolor. Vissa förskolor har långkö så bli inte besviken om du inte får ditt första handsval. Du kan alltid välja och stå kvar i kön till ditt första handsval. Vi fick inte vår första handsval till Hugo. Men vi har trivst sedan dag ett på förskolan och personalen är toppen. Så vi kommer inte byta förskola.
 
Bor du i Kristianstad kommun rekommenderar jag varmt Norra Åsums förskola. De har en helt underbar utemiljö, med stora öppna ytor för barnen och springa på och bra lekredskap för barnen. Pedagogerna är alltid glad, trevliga och bemöter på ett bra sätt. Hugos avdlening var toppen när mor blev sjuk och när jag sedan var sjukskriven. De var ett bra stöd för Hugo och även mig och de ställde upp till max för oss. Hugo har utvecklats så mycket sedan han började på förskolan och de har bra teman för barnen som är anpassde efter deras ålder. De har dessutom delat upp barngruppen på småbarn i två grupper så de sex största barnen på varje avdelning, bildar en egen grupp på förmiddagen, vilket gör det blir mindre barngrupp för båda, vilket gör de små får mer av det de behöver och de stora lite mer av vad de behöver. En ettåring behöver mer omsorgon och närhet, medan en treåring behöver lite mer för utvecklas.  Så bor du där i närheten så rekommenderar jag denna förskolan starkt.
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Amanda CL

låter som ett bra val av förskola :)

kram

Emelie Andersson

Det är inte helt lätt det där ;)

Carolina Thoor

Härligt att ni är så nöjda över förskolan Hugo går på, även fast det inte var förstahandsvalet. En fråga till dig, som jag förstår om du inte kan svara på är ifall man ska försöka hitta en förskola nära någon av föräldrarnas jobb? Jag menar på jobb är man ju så ofta och det innebär att man måste snabbt kunna ta sig iväg om barnet blir sjuk eller liknande. Eller är närmast hem bäst? :)

Sv; kul att du fortsätter att gissa! :D

Johanna Utterberg

Så kul tips för de med barn i den kommunen :)

Marie

Ja, förskolans värld är ganska skrämmande när man ska skola in sitt första barn. Min äldsta dotter var 1 år och 1 månad när hon skolades in. Dock bara som 15-timmars då jag fick andra dottern strax där efter. Nu har jag min yngsta dotter i förskolan de sista månaderna innan hon också ska upp i skolvärlden.
När jag tackar av hennes tid i förskolan sista juni så har jag haft samma förskola och personal i nästan 8 år (!!) Har verkligen trivts med personalen under alla dessa år. De har blivit el del av vår familj, så det lär kännas svårt att skiljas åt vid semestern sen!

Annie

Fint att du tipsar för andra :)

Sv: Tack så mycket. Jag ska iväg nu, arbetstränar på em idag :) ska bli kul att åka dit :)

MALIN

Vilken härlig bild :) Kram

Lillabus

Det där med att välja förskola till sitt barn är verkligen inte lätt. Vi fick vårt tredje hands val (kunde söka fem stycken här), men vi är supernöjda med förskolan. Fick för ett tag sen hem papper om vi ville fortsätta stå i kö till förstahandsvalet men vi kryssade nej.
Skönt att ni också är nöjda med Hugos förskola och att pedagogerna varit så stöttande.

Kattis

Just nu kände jag att är lite skönt att jag inte har barn som måste ha dagis eller förskoleplats!😛

marianne cargus

Det där måste vara en djungel i dag, det är bra att man kan stå kvar och köa när man fått plats på "fel" ställe.
När mina var små blev vi tildelad plats där det fanns. Jag klagar inte direkt men vi fick dagmamma först, till båda, den äldste car "barn med speciella behov" som det hette då och han fick ganska snart plats på förskolan, den yngste fick dagmamma som inte passade mej, och det gick ganska fort för honom också att få plats på förskolan.
Oops, blev en visit på minnenas gata nu...

marianne cargus

Och tack för din kommentar, det känns skönt att bli förstådd...;)

Pauline Hurtig

bra tips! Theodor ska börja i januari nästa år så är väl dags att börja fundera..

Carro

Vi flyttar på lördag :)

BP

Perfekta tips för föräldrar som ska välja förskola.
Efter det här inlägget blir det nog en anstormning på Norra Åsums förskola;-)
Bilden på Hugo är såååååå himla bra. Å vilka roliga kläder han har på sig:-)

Boel

Bra inlägg :)

Nicole

Åh så söt! :)

NICOLE

Bra inlägg :) Det är en del att tänka på! Men jag hoppas kunna vara hemma läänge med mina barn :)

Annie

Sv: Jättefint att du gör det :)

Hoppas Du har en bra kväll ;)

Erika

Så bra grejer att tänka på :)

Henrik Olsson

Vad skönt att ni hittat en bra förskola :)

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så bra tips du ger andra :). Väldigt viktiga val :)

Tilda Barkselius

Himla bra tips!

Anita

Sötis :D

Annie

Sv: Tack så mycket fina du :)

Hoppas Din torsdag blir bra<3

Nett

Jag satte mina barn direkt på plats redan när de föddes, trots det var det svårt att få plats när jag behövde ca dryga året efteråt.

Sofie - Livet på landet med tre små!

Är en djungel det där!
Vi kollade runt, valde ut tre som låg inom vårt rektorsområde sen vänta och vänta och vänta.
PANIK när vi inte får höra ngt.

Mindre än en månad innan jag skulle börja jobba fick vi erbjudande om en helt annan förskola än dom vi "valt". Får ännu mer panik.
Samlar mig, ringer förskolan. Helt underbar personal som ber oss komma och hälsa på.
Åker och hälsar på och när vi kommer hem accepterar vi platsen, inskolning ett par veckor senare med båda barnen. UNDERBAR förskola, enda negativa är att eftersom det inte låg inom vårt rektorsområde fick barnen inte med sig några kompisar till skolan!

Marie

Vilken fin bild och superfin mössa:) Vi har valt förskola inför hösten till vår son. Det är inte så lätt men det känns ett bra val.