<

Vilken nisch har din blogg?

Jag är med i två olika grupper på fb där man kan bolla idéer och lite så kring bloggandet. I en tråd var det en tjej som frågade vilken nisch har din blogg. De flesta som svarade skrev inredning, mode, träning och så vidare.
 
Jag kände direkt, måste en blogg ha en nisch? Är det det som gör att en blogg får många besökare, kommentarer och blir stor?  Räcker det inte med och bara ha en blogg? Jag vill inte nischa mig, jag vill kunna skriva varierande inlägg. I så fall få min nisch vara vardagsinlägg. Oh nu måste jag bli stor! Min blogg har en nisch. (läs ironin i de två sista meningarna)
 
Nej jag tror inte det är nischen som gör en blogg stor eller att man får mycket besök och kommentarer. Utan jag tror det handlar om den som sitter bakom skärmen. Hur personen har skriftens gåva och kunna uttrycka sig bra och skriva bra inlägg och hur den beter sig hos andra bloggare när hen kommenterar. Och vilken tid man lägger ner på bloggen. Lägger man 10 minuten om dagen så säger det sig själv, men lägger man 10 timmar om dagen ger det med resultat, kanske inte alla fall, men i många.
 
Så nä jag tänker skippa det där med nisch. Hur tänker du?
Och hur många gånger har jag stavat helt totalt fel på nisch?

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Carro

Jag håller med dig, hör ibland också att man måste ha en nisch. Men jag får inte till det, jag vill blogga om allt jag känner för :)

TantGlad

Ja detdär kan man ju fundera över...
Vi gillar ju att läsa och titta på olika saker åxo. Alla har ju inte samma intresse.
Men nu som min blogg har jag inget speciellt tema , utan jag kör mitt race som innehåller allt möjligt i livet. Allvar, humor, inredning (sällan) sånt men men...vi fortsätter. Jag skriver om vardagen , allt tok som kan hända eller inte hända ja ojoj....en salig blandning blire. För det första ska det vara kul för mig som har bloggen att driva bloggen....de som vill titta in hos mig bestämmer själva om de vill komma åter. HUr andra lägger upp sin blogg är deras sak. Alla bloggar har väl sin personlighet som gör allt så mycket mer spännande.

Marianne

Personligen tycker jag mode och inredning är dötrist att läsa om, din blogg humoristiskt skriven om vardag och tankar är såna jag fastnar för...sånt som man känner igen. Och så skriver ju jag också...som en dagbok.
Min tanke har akdrig varit att bli ator eller tjäna pengar på bloggen, jag skriver mest för min egen skull...en öppen dagbok helt enkelt.
Kram

Gintare mullback

Min blogg har ingen nich mer än att någongång i mitt liv vill jag vara med och tävla i SM om det blir med häst eller kanske hund det får frantiden utvisa.

Bea

Alltså... det skulle kunnat vara jag som skrivit detta inlägget.
Nisch å nisch, jag tror du stavat det rätt varje gång iallafall. Det är då vad min t9 vill stava det till 😋
Men nisch, nä... JOOO! 😳
Min nisch måste ju för 17 vara: kaffe ! 😂😂😂
Nu blir vi BÅDA lika stora som Blondinbella och alla "dom där" 😎

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Kul att få läsa dina tankar, jag håller till stora delar med! Jag läser ärligt talat inga helt nischade bloggar utan gillar när man blandar olika ämnen - men inte för många. Kanske att man har 3-4 ämnen som man försöker hålla sig till så att det inte blir alldeles för brett, kan nämligen bli så svårt att fastna då :)

Mia Forsberg

Jag tänker precis likadant, tycker inte att man behöver en nisch. Jag gillar inte att läsa tex bara modebloggar med outfits, tips på kläder och smink osv. De bloggar som jag gillar är vardagsbloggar, om deras vardag blandat med tex recept, musiktips, listor osv. :) Sån blogg som jag själv har.

Ja det är längesen jag lyssnade på Korn, men hittade dem i gamla spotifylistor och har då börjat lyssna på dem igen. Den där låten är riktigt bra!​​

natalia

Jag skriver nig om allt möjligt ;D

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Är väl det att om tipsen från stora bloggare är att just nischa sig. Själv så tänker jag väl mest att jag aldrig skulle orka lägga ner 100% inom en sak för jag är inte sån som inte gillar bara en grej :). Jag gillar så många saker personligen, så är väl som dig antar jag.

Boel

Tror mer det handlar om hur en skriver och engagerar sig i sin blogg :)

Annie

Ah men jag håller ju helt med, det är ju mycket innehållet i bloggen, hur man skriver, vilken inställning man har etc ;)

Det där med nisch har ju inte med det att göra, tycker inte jag iaf :)
Jag läser hellre en varierad blogg än en om bara mode t ex, hur kul är det .. ;) inget för mig iaf.

Bra inlägg!

Jessica Högberg

Jag skippar oxå, vill blogga om det jag känner för just nu!

Matilda Berlin

Jag tror nog att det absolut är lättare att klättra om man har en nisch. Men fyy vad tråkigt att bara skriva om en sak! Nej, jag kör helt enkelt på livsstil och skriver om ALLT i min vardag =)

J

Aldrig tänkt på det förut!

My

Jag tycker det beror på vad och hur man vill göra med sin blogg. Jag skulle kalla det varumärke och vilken strategi man vill göra. Samt ha något bra att säga utan det blir en massa svammel och snabba hopp mellan olika ämnen i ett inlägg utan någon som helst tråd. Man måste skriva läsarens perspektiv helt enkelt.

Znogge

Jag tycker att det handlar mycket om vad man vill med sin blogg och om målet är att ha många läsare. Flera storbloggar upplever jag som extremt ytliga men allt ligger naturligtvis i betraktarens ögon. Sedan finns den ekonomiska aspekten också. För att blogga på heltid krävs ett stort kontaktnät med företag och då ligger det nog nära till hands att hamna i en viss nisch.

Här nischas inte utan bloggen fungerar som en sorts dagbok för mig.

BP

Precis som du är jag inte nischat heller, utan min blogg räknas nog också som vardagsblogg. Den är visserligen betydligt "tramsigare" än din, men ändå;-)

Håller med dig om att det är skribenten, fotografen och kommentatoren som avgör vilken respons man får.

Nu lägger jag inte ner 10 timmar på bloggen, men en till två timmar per dag blir det nog.

PS. Du har inte stavat nisch fel en enda gång. Åt andra sidan gör vi nog alla stavfel, både i inläggen och kommentarerna... DS.

Erika

Håller med dig! Jag har inte heller någon "nisch" utan skriver i så fall om blandat :)

Alice Lindström

Kör på på du det trivs med att skriva om tycker jag!

Kattis

Hehe jag tror du är helt rätt ute när det gäller att det handlar om personen som driver bloggen mer än om det finns en särskild nisch. Men det nog rätt vanligt att folk nischar sig eftersom många driver en blogg som handlar om ett stort intresse (som jag med resor och resebilder kanske) men tycker inte det är ett krav för en bra blogg!☺

Pauline Hurtig

ja jag gillar också att variera, gillar mest att läsa sånna bloggar med.

Nilla & Jamina

Det är spännande! För vi har faktiskt en väldigt unik nisch (har iaf inte än hittat någon liknande blogg) Vi skriver helt enkelt brev till Göran! :D (därav namnet!)

Breven kategoriseras efter Nilla och Jamina (vi som driver bloggen) men vi har också en liten twist på söndagar som kallas "11 kaffe med Göran" Där vi delar med oss av olika tips och idéer som passar på söndagar! :D

Är vi iväg och reser skickar vi istället vykort! Ser fram emot sommarens vykort som kommer med resplanerna. Håll utkik på bloggen - Hoppas du gillar vår nisch/idé!

Rebecca Gustafsson

Gillar vardagsinlägg, vill lära känna bloggaren - så kör på !! :)

Natalia Richardson

Vilka grupper är du med i!?

Agneta Damberg

Jag läser väldigt få bloggar! Gick in nu för du varit på min 😊 jag har då inte många läsare heller. Men jag skriver mest för mig själv. Har alltid skrivit dagbok.

Corina

Först vill säga att det var ett väldigt bra inlägg du gjort och att du tog upp ämnet. Jag håller absolut med om delar av det du skriver och tycker att man ska kunna skriva om vad som till exempel händer i livet osv. Att man sedan har en blogg som mer eller mindre är nischat åt något hindrar ju en inte från att ibland skriva om helt andra saker. Sen vill jag tacka för din kommentar. Den värmde massor mitt i allt det svåra jag har gått igenom. Kram ❤️

Amanda

Tror inte det har med en nisch att göra utan med hur man skriver och vilken kvalité bloggen har generellt. Det är i alla fall det som är viktigt för mig att det är en bra kvalité och bra inlägg liksom :) <3

Lisa Karlberg

Tror som dig- det är mer tiden som avgör!

Sofie - Livet på landet med tre små!

Personligen så känner jag att bloggar som enbart skriver om en sak blir rätt tröttsamma i längden. Alltid samma tema, stil, saker, upplägg. Nej jag vill ha lite variation och lite olika saker.
Min egen blogg har ingen nisch alls!
Och just nu hittar jag knappt tid för ett inlägg i veckan trots att viljan och lusten finns där!