<

Öppet 7-22 alla dagar!

Kanske är det mig det är något fel på, men är det bara jag som stör mig på att det står på flera matbutiker öppet 7-22 alla dagar, men så är ju sällan fallet. Falsk marknadsföring skulle jag vilja kalla det.
 
Som exempel kan du ju ta denna högtiden som infaller nu. Midsommar.  Då ändras helt plötsligt öppetiderna. Som maxi  här har öppet  7-18 midsommarafton. 
 
OM man nu skall ha 7-22 alla dagar, då får man ju ha de alla 365 dagar? Eller?
 
En piss i missisippi egentligen, för min del behöver de varken öppna så tidigt som 7 eller ha öppet så sent som 22,  eller ens ha öppet midsommarafton alls, man får liksom ha handlat innan känner jag!
 
Ingen av oss är idoter (hoppas jag) så vi vet ju de ändrar tiderna, men det är liksom ändå principen, om man lovar något skall man hålla det.
 
Bild ärligt snodd från ICA MAXI Kristianstads FB:sida!
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
BP

Reagerar precis som du!!! Antingen eller liksom. Å här hos min lokala ICA gör de precis som på din. Nu unnar jag ju personalen ledigheten, men det är helt klart falsk marknadsföring. Å vem f*n köper nå't klockan 07:00 på morgonen eller 22:00 på kvällen. Inte jag iaf.

Carro

Håller med dig helt!

Linnéa

Här håller butikerna sina öppettider, men det som stör mig är att dom har öppet till kl. 23 på julafton & nyår - vem handlar då :S

Linnéa

Haha, inte så många :)

Tack, hoppas ändå att man får sin midsommarmat & skålandet imorgon :p

Christer Holm

Eller så kan man formulera det att det kan ske avvikande tider..

Svar: jepp det ska bli intressant det här.. :)

åsa i åsele

Håller med :)

Här öppnar ICA kl 8 å YES jag vet en person som faktiskt t o m kan stå utanför å vänta på att affären ska öppna ;-)
Nix inte jag... men min mor, pensionär och har ju all tid i världen, men vaknar/kliver upp senast kl halv 5 alla dar i veckan å anser att det som ska göras ska göras under förmiddagen, efter lunch är det typ för sent ;-)

Natalia

Förstår dig o håller med!

icaibloggen

Håller med dig! Det konstiga är att ofta har dem öppet längre på större högtider än som nu tex midsommar, ganska komiskt :)

Hoppas allt är bra! :)

Gabriella

Håller verkligen med dig!!

Sofia Werlin - mammaliv & hälsoliv

Blir lite fel marknadsföring att man säger så!

Marianne

Haha det där har jag aldrig tänkt på, men håller med dej. Men mer irriterad över öppettiderna, visst, tidig morgon kan jag förstå på ett sätt, men varför ha öppet till 22 - 23? Det är ju inte så att affären är full med personal den tiden heller och jag anser att det är som att ibjuda till snatterier och rån....man får väl inte ens risktillägg.
Jag har mycket mer att säga om detta men spar det.
Vi har öppet till 21 nästan alla dagar, undantag jul, nyår, midsommar och kanske 1 maj (minns inte) och jag tycker det är sent, men ÄNDÅ kommer kunder 5 - 10 minuter innan, vad är det som gör att allt ska vara tillgängligt hela tiden? Lathet eller j-t dålig planering

Henrik Olsson - Föreläsning

Jag har inget större problem med detta faktiskt, även om det kan vara snopet de gånger man åkt till affären någon timme innan stängning och inse att det redan varit stängt någon timme.

Men storhelger är det ju allmänt känt att de allra flesta butiker ändrar sina öppettider, och idag är det ju ändå ganska enkelt att kolla en sån sak.

Sen har öppettider inget med marknadsföring att göra, däremot är det falsk marknadsföring när butiker använder sig av exempelvis lockvaror.

Att det sen kan vara frustrerande råder det inget tvivel om :P

Jenny

Haha. Förlåt - men vilket I-landsproblem. Jag förstår principen bakom det du säger... men ja... :P
BP: Vi som jobbar skift är tacksamma över tidiga och sena öppettider kan jag säga :)

Carro

Ingen riktig krans, den skulle hon bara slita av sig (gör det med mössa och solhatt) men ett litet hårband med små blommliknande saker blir det. Hårband sliter hon inte av...än 😉 Ha en härlig midsommar 😃

Mirre Sweetwords

Trevlig midsommar till er

Mia Forsberg

Håller med dig i det du skriver, det blir lite falsk marknadsföring om det står "Öppet alla dagar 7-23" men sen ändrar de tiderna vid högtider. Här är det lite olika beroende på vilken mataffär det är, Coop har i princi alltid öppet 7-22 oavsett högtid eller ej, men ICA och Willys brukar ha 7-18 de speciella dagarna.

Ja det är väldigt skönt att ha gymmet som en del av terapin :) Oftast hjälper det att gymma när jag har ångest, men beror lite på hur grov ångesten är.

Trevlig midsommar till dig! :)

Annie

Håller faktiskt med dig, det är ju själva grejen man stör sig på :/

<3

Junitjej

Jag har reagerat på samma. Jag tycker heller inte att de behöver ha öppet så ofta och så länge. Man anpassar ju sig.

Dixi Wonderland

Jag hade inte lagt så stor vikt på det hela om jag ska vara ärlig. Klart att folk vill fira Midsommar :) Man borde kunna klara sig en hel helg utan att behöva handla på kvällen.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Sånt där tänker jag inte ens på, fast så försöker jag att inte störa mig på småsaker längre. Det tar för mycket energi :)

Tove

Håller med dig helt!!

Pauline Hurtig

ja men verkligen, håller med!

Znogge

Nja... En viss flexibilitet får man nog tåla och jag unnar affärspersonalen att få vara lediga på aftnar och annat.Själv tolkar jag det inte så bokstavligt.

Sofie - Livet på landet med tre små

Håller helt med dig! Visst bagatell, struntsak men ändå själva grejen bara. Öppet ALLA dagar betyder ALLA dagar. Annars får man formulera om sig.
Vi hade en skylt på jobb en gång där det stod öppet (kommer inte ihåg antalet dagar) om året. Inga tider eller så på skylten utan bara antalet dagar om året det var öppet.