<

Hallonpannacottapaj

 

Ingredienser

 

Fyllning

  • 3 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 gram hallon
  • 200 gram färskost, av philadelphiatyp
  • bär, färska, till garnering

Pajdeg

  • 12 st digestivekex
  • 75 gram smör, smält

Tillagning

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare till en puré. Rör ner färskost och puré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.

7. Servera med färska bär.


Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!

Terrordödad polis gifte sig

När jag läste Terrordödad polis gifte sig på lokaltidningens internetsida tänkte jag nu har de väl ändå skrivit fel! Gick in och läste artiklen. Och nej de hade inte skrivit fel.
 
Frankrike är en av de länder där man kan får lov och gifta sig med någon som är död.
 
Jag skulle inte vilja säga jag är speciellt konventionell men här går min gräns. Nej och åter nej. Man ska inte kunna gifta sig med  någon som är död! Det känns så fruktansvärt fel. Hur vet man att den döda ens vill gifta sig? Lite svårt och fråga......
 
Giftemål skall vara mellan två levande personer. PUNKT. Vad tycker du?
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!

Ett tyst skratt i smyg

God kväll i stugan. Hoppas ni har det bra. Jag har det helt underbart. Varit en härlig dag. Den börja med sovmorgon och ett tyst skratt i smyg. Hugo busen hade varit i farten. Någon gång mellan vi lade honom och tills vi öppna hade han tråkigt, så han drog ut alla kläder ut garderoben som han kom åt. Han hade även tagit av sig blöjan, kissat i sängen och pricken över iet lagt en liten klick bajs bland allt.  Man kan inte annat säga han är företagsam! Det såg rätt roligt ut, men fick hålla minen framför honom. Jag sa till Erik att det positiva med det hela är att vi sparade en blöja.
 
Dagen sen flöt på fint, vi fick tvätta lite som ni nog förstod. Hugo var snäll och hjälpte till och ladda maskinen och hänga upp. Tur han tycker sånt är kul och få vara med. Så förmiddagen löpte på fint. När Hugo vakan blev det glass och så hjälpte vi Erik med gipsskivorna, nu är nästan alla på plats. Sen hoppas jag i målarkläderna och nu är friggeboden färdigmålad. Bild kommer imorgon! Orkar inte resa mig ur soffan och set börjar bli för mörkt för ge en rättvis bild. Jag håller mig till min cider jag unnar mig ikväll. Tycker jag kan var förtjänt av den efter dagens jobb.
 
Jag vill avsluta med och tacka fina Jojo som för ett tag sedan skickade hem lite gott te till mig. Hon har en box hon får hem och hon tyckte det var lite mycket te i den, så jag skrev lite på skämt  du kan skicka till mig. Och så var hon så gullig och gjorde det. Tusen tack! Min favorit är Lemon av de jag hunnit testa. Den jag gillade minst var ingefära/citrongräs. Men har några kvar och testa.
 
 
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!