<

Snabbduschen

Inatt har jag sovit som en stock. Hörde svagt att Eriks väckarklocka ringde imorse, men somna om direkt igen. Så skönt den bara ringer imorgon med, sedan är han ledig i tre veckor. Mys! När jag vaknade igen var klockan 9. Låg och drog mig lite innan jag gick in till en glad Hugo som gömde sig under täcket när jag öppnade dörren in till hans rum.
 
Vi åt en mysig frukost i uterummet. Sedan gick vi ut och lekte. Hugo lekte så fint själv så jag börja fixa för kunna göra klart den första grundmålningen i friggeboden och sen börja jag måla. Kunde hålla kolla på Hugo i sandlådan samtidigt. Perfekt. Efter ett tag upptäckte han vad jag gjorde och ville hjälpa till. Så det var bara och ge honom en pensel och så målade vi.  Så nu är första målningen avklarad.
 
Hugo fick ta sig en dusch efter målningen. Tittar man på honom kan man inte tro väggen blev vitast. Jag sa han fick ta en snabbdusch och ungen tror det måste gå snabbt när man tvättar av sig då. Så sött! Där ser man hur viktigt ord är och dess innebörd och hur man tolkar dem. Hur svårt det kan vara för ett litet barn och förstå. En snabbdusch för oss vuxna är att man bara tvättar av sig det värsta. Så viktigt och använda rätt ord till barnen så de förstår en.
 
Efter "snabbduschen" så åt vi våfflor som blev över från i tisdags. Sylt coh grädde till såklart. Nu är barnet i säng. Han ville inte sova, förstår honom, han sov ju länge. Men jag sa han fick vila lite och det är tyst där ifrån i alla fall.  Jag passa på och röjde i köket och nu sitter jag här.  Blir väl utelek när Hugo vaknar och sedan jobbar vi nog lite med friggeboden ikväll när Hugo är nattad.
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Annie

Kul att höra om din fm ;)
Ja det är rätt intressant hur barn tolkar ord och meningar, gulligt :)

Jessica Högberg

Vilken härlig hjälpreda!

elin

Roligt med lite hjälp!<3

Ljuva Julia

sååå gott med våfflor, och bra målat! Idag fick jag sovmorgon, jag var på krogen till sent igår så det blev ändå lite för få timmar, men jag sov till 9:10 :D

Znogge

Vilken duktig medarbetare du har!

Amanda

Hihi vilken söt bild :D

madelein.se

Tack, helt ok:-)
Hahaha hjälpredor at its best

Bea

Mammas lille hjälpreda ❤️ Här är en snabbdusch för sonen = under 20 minuter 😂 Och samme son sovde typ till 13.00 😜 Om 2 veckor ska han upp 05.50 för att åka med pappan till jobbet igen - lite skillnad 😋

marianne

Haha....lilla Hugo, ja de tar allt bokstavligt.....så klart, de förstår det de hör.
Det fick vi erfara en gång när Martin var 2-3 år och jag hade gjort kroppkakor....Hans pappa sa "åhhh vad mätt jag är, jag tror jag spricker " sen satt vi kvar och pratade en stund och han sa " nä, det var så gott, jag måste ta en till" stackars Martin blev skräckslagen och skrek "NEJ....ÄT INTE MER" Han trodde ju att hans pappa SKULLE spricka....Ojojoj. ..vi fick försöka förklara att det bara var så man sa när man var jättemätt.

När det är dags att hänga tavlor, säger jag till...;)
Kram

Bella

Mysigt det låter!

Carro

Vad skönt att ni får ha semester ihop snart! Jag längtar efter sambons semester :)

Alice

Så mysigt att ni målade tillsammans och så gulligt han tolkade "snabbdusch", haha, logiskt ju egentligen! ^^

Anita

Sötis !!

BP

Hahaha! Vilken bild på målarassistenten. Å vilken otroligt tuff och snygg tröja han har på sig. Dessutom är jag imponerad över att det bara är händerna som fått sig en omgång färg och inte hela Hugo. Bra jobbat där:-)

Jonna

Åh finns inget bättre än att bara få ligga och dra sig på morgonen :D

Annie

Kan tänka mig det, låter gulligt ;)

Hoppas ni har en fin kväll<3

elin

Hoppas du får en toppen bra kväll<3

Pauline Hurtig

Vad duktig som hjälper till 😄

Henrik Olsson - Föreläsningar

Det är alltid kul att måla - för stora så väl som små :)

Emmelie - mamma till två och sjuksköterska.

Haha att sova till nio skulle aldrig hända i den här familjen.

Linnéa

Haha, vattnet kom tillbaka förut... Men att duscha i kokat vatten var nog det mest hälsosamma jag kunde göra, bakterier borta *haha*

Maxarna

Naw liten då.. Ja det är inte lätt att veta vad man pratar om alltid. Men roligt att måla.

Gabriella

Åh så skönt att sova ut!! :D

Amanda

Så söt bild<3

Amanda CL

hahaha svårt det där med vad uttryck betyder ibland ;)

Ditte

Mysigt att vara tillsammans och våfflor är gott. Fint att Hugo gick med på att vila en stund och skönt med lite tid för sig själv för annars är det fullt upp förstår jag. (Vet för jag har barnbarnen då och då på tre och ett halvt och sex år, men den yngsta har inte vilat på dagen sedan nästan ett år tillbaka.)
Hoppas ni haft en fin kväll

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Mysigt med både målning och gott med våfflor :D

Sofie - Livet på landet med tre små!

Kul han fick hjälpa till!
Ja man måste verkligen tänka på vad ord egentligen betyder ordagrant med barn för dom hör verkligen orden för vad dom låter inte alltid som man själv som vuxen tänker.