<

Tycker ni att jag överreagerar?

Måndagens arbetspass avklarat. Gick bra och lämna Hugo på förskolan imorse. Tror han längtat lite dit. Vi har pratat mycket om att han skulle dit, så han skulle vara förberedd på det. Han sprang direkt in till bilarna och lekte och hade knappt tid och ge mamma en kram. Men fick en till slut. Men mest för jag ville, inte för han ville.  Han var ganska så trött ikväll. Imorgon är vi lediga. Så då skall vi handla och mysa. Hoppas på bra väder.
 
Jag möttes av tre påsar på golvet när jag kom hem. Att det skulle ske olyckor nu när han börja på förskolan, det förstod jag och lade massor med extra kläder på hans fack. Han har fortfarande inte lärt sig knepet och bajsa på toaletten, och jag har inget bra knep för hur. Nu de senaste har han sagt någon gång bajsa toaletten och då har vi gått dit och så har han gjort det. Vissa barn bajsar ju typ alltid  7:45 eller så, och då är det lätt och sätta barnet på toaletten. Men Hugo bajsar så olika och ibland inte på flera dagar.
 
Det jag ville komma till vara egentligen att jag fråga Erik om han satt på Hugo blöjan. Jag kom ju hem 17:40 idag så tänkte han kanske redan börjat förbereda Hugo för natten eftersom maten blev lite sen idag. Men nej, det är personalen på förskolan som satt på den efter tredje olyckan. Jag höll på expoldera när jag hörde det. För mig är det inte okej, och det försökte Erik med säga, men de ville inte lyssna, så han sa ta det med Johanna istället, hon kan sånt bättre än jag. Att efter 1 dag på förskolan efter låååångt lov göra så känns fel. Jag hoppas någon av pedagogerna är där på onsdag morgon när jag lämnar då skall jag säga det känns fel.
 
Man får ge barnet en ärlig chans. Jag hade dessutom talat om att han inte riktigt fixa det med bajset. Det är en ny miljö för Hugo efter varit hemma så länge, plus man glömmer bort när man leker och ha kul. Vi har ju bara haft Hugo här och har haft en lugnare miljö.  Tycker ni att jag överreagerar?
 
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Bea

Nä, jag förstår dig. Olyckor får man räkna med, men var väl mer praktiskt att till slut sätta på blöja.
Det kan kanske få som följd att ni hamnar på ruta 1 igen - så nä... tycker inte du överreagerar. Det är ju du, Erik och Hugo som ska bestämma detta och fixa majoriteten av tiden. Då kör man inte över er så.
Kram, kiss & bajs på er 😘😋🤗

Maxarna

Jag förstår din känsla till fullo.. Exakt så gick det till med min stora när hon kom till förskolan efter sommarlovet. Jag blev tokig! Förklarade att man inte sätter på ett barn som varit utan blöja i 3 månader en blöja efter ett misslyckade.. Hon ville ju inte ha den på sig heller…

Även med min yngsta envisades de att sätta på blöjor. Jag vägrade köpa blöjor utan lät dem hålla på med torra blöjor. Så en dag sa en vikarie att hon tyckte det var onödigt att sätta på blöja då den alltid var torr.. Jo tjena.. Hon hade varit torr länge då..

Hoppas du kan prata med dem på onsdag.

Amanda Forsman

Jag kan inget om sånt, men hoppas allt går bra :)

Bella

Tycker du ska ta det med personalen och se hur dom resonerar!

Anonym

Oj, har ju ingen erfarenhet av varken barn eller blöjor så...
Men ärligt talat har jag viss förståelse för personalen. Jag menar efter tredje bajsolyckan var de kanske trötta på att städa upp efter Hugo.
Tänk om det är flera barn som bajsar fler gånger under dagen, då blir förskoleläraren ju en städerska i stället.
BP

Henrik Olsson - Föreläsningar

Spontant känns det som att de inte skött det riktigt bra, men har kanske inte kunnat lösa det bättre just då.

Är det kanske kort om personal i slutet av semestertider?

Carolina Thoor

Jag förstår att du känner som du känner, men jag tror inte att dem menade något fel med att sätta på en blöja på honom. Det gör vi också på patienter om vi inser att det behövs. Så jag ser det som en chans att rädda upp situationen än att visa barnet att han inte ska gå på toaletten :) men jag är inte heller en expert...

Sv; ja, det var riktigt gott!

Henrik Olsson - Föreläsningar

Sv: Absolut, jag förstår precis vad du menar - jag tänkte mer om det kanske var något som gjorde att det inte fanns tid just då :)

Linnéa

Prata med personalen är nog det bästa :()

åsa i åsele

Överreagerade Nej, absolut inte.

Men kanske Du/Ni ska ha en dialog med förskolans personal,
ta det lugnt å sakligt, berätta hur Ni tänkt och hus sommaren varit.

Kan hända att personalen inte kände att de hade tid att fixa med Hugo efter ett par "missöden", de har ju fler barn och inte vet jag... kanske kort om folk, låg bemanning?

PhotoJelly

Min son hade samma problem efter att han varit borta länge från förskolan. Pedagogerna satte på honom blöja till slut eftersom de inte ville att han på något sätt skulle pressas utan ta det i sin egna tid. Efter en vecka eller två så var han som vanligt igen :) Men då hade han inte blöja på fm tills det fungerade helt och hållet.
Kanske så de tänkte?

Ha en fin kväll!

Gabriella

Men oj, tycker verkligen inte att du överreagerar utan låter mer som om dem har gjort väldigt fel!!

Sarah

Så skönt att lämningen gick bra iaf :)

ullie

Tycker inte du överreagerar det är sånt du o erik ska bestämma ihop man kan "höra deras åsikt" men ni bestämmer allt va ni tycker. det händer ofta olyckor i början så är det då får de "passa2 mera o gå iväg på toa ifalll de nu inte skulle tycka de hinner med den "uppgiften" blir oxå sur över sånt

Hemljuvligahem

Tycker absolut också att du ska ta upp det på förskolan.

Kattis

Nä tycker inte du överreagerar, tycker personalen gjorde det enkelt för sig bara. Precis som du säger så måste han ju få en chans att vänja sig vid miljön på dagis...man kan ju inte förvänta sig mirakel efter ett par timmar bara!

Netti Starby

Vad jobbigt och hoppas att det löser sig! Kramis

Carro

Men oj! Klart du inte överreagerar! Ta det med dem. Klart att det händer olyckor när han inte varit där på så länge och har så mycket att leka med... När han kommit in i allt på förskolan igen så kommer inte lika många olyckor hände men så länge ska han såklart inte ha blöja. De får sätta honom oftare på potta/toalett istället!!

Jennifer Queen

Du överreagerar inte, jag hade reagerat exakt likadant!

Znogge

Svår fråga. Men jag tror det är bäst att hålla fast vid rutiner så långt det går....

Linda

Jag förstår din känsla!!

Anonym

Jag var också med om det med ett av mina barn. Hen var inte riktigt torr och det hände några olyckor. Personalen på dagis gjorde samma sak att de tog på hen blöja och jag blev så arg. Jag tycker definitivt inte att du överreagerar. Barnen måste få en chans att lära sig.

Hanna Karlsson

Det var jag som var anonym.

Marie

Just att bli blöjfri på förskolan är ju ganska känsligt för alla parter egentligen.
Min bästa vännina hade också problem med just "bajsningen" på förskolan med sin son. När han tyvärr dagligen bajsade sittandes i soffan fick faktiskt personalen nog satte på honom blöja. Vilken gjorde mamman/min vännina väldigt arg. Men fick förklarat för sig att de inte hade möjlighet att tvätta soffan varje dag efter hans olyckor. Det spelade liksom ingen roll om de "avsatte" en personal för att han skulle få sitta på toaletten/pottan i nästan en timme för att bajsa så gjorde han inte det, men så fort han kom till soffan så bajsade han där. Inte hygieniskt för varken honom eller de andra på förskolan.

Men ta ett samtal med personalen på ett bra sätt. Klart att han inte ska ha blöja på sig om han varit utan hemma.

Frida G Svensson

jag vet faktiskt inte riktigt hur man skulle hantera det. Prata med pedagogerna om varför de tog på blöja. Kanske han blev ledsen för att han bajsade på sig och att de inte hade tid att trösta bara honom. Eller så var det kaos, kanske massa barn som bajsa på sig hela tiden! =)

Johanna Utterberg

Kan förstå att du reagerar, hoppas det ordnar sig och att det inte får Hugo att behöva "börja om" i hela processen :)

elin

Hoppas allt går bra!<3

http://lillabus.devote.se

Tycker absolut inte att du överreagera, hade reagerat precis likadant om det gällt Signe. Hoppas du kan ta ett snack med dem på onsdag.

Sofie - Livet på landet med tre små!

Förstår din känsla och tycker inte du överreagerar!
Men tycker du ska prata med personalen och fråga varför dom gjort som dom gjort. Har ni nu kämpat hela sommaren ska dom inte rasera det på en dag ju!

När Anna skulle börja på nästa avdelning på dagis så la hon självmant blöjan på vår semester. Gick över en natt och var aldrig några problem:
När jag sen började jobba och hon på dagis igen så gjorde vi ingen jättegrej av det utan hon berättade att hon slutat och vi bunkra upp på hyllan med kläder ifall att.

När jag sen kom och hämta hade Anna blöja!
Snabbt kom en av hennes pedagoger och förklara att det bara varit extrapersonal hela förmiddagen och när hon hade kommit efter lunch så hade Anna sett helt förstörd ut så hon hade frågat vad som hänt.
Då hade extra personalen helt missat att hon precis slutat med blöja. Glömt både fråga och kolla så hon hade såklart kissat på sig två gånger och var helt knäckt.
Så då hade hennes pedagog hjälpt henne med en blöja och sen lovade hon både mig och Anna att hon skulle ta en genomgång till nästa dag så alla hade koll och tog själv på sig lite halvt ansvar att stötta och hjälpa.
Så för oss var det en miss i kommunikationen och tack och lov så tog Anna ingen "skada" av det utan när vi kom hem la hon bara blöjan och tog aldrig på en igen!

Hoppas det löser sig för er och att personalen lyssnar och hjälper!

Amanda CL

jag har ju inga barn men jag tycker inte ni överreagerar. Låter som att ni måste komma fram till en lösning tillsammans med förskolan

Asylmamma

Jag tycker inte heller att du överreagerar men jag kan tänka mig att det kanske inte finns så mycket personal och att det kanske var en nödlösning? Jag tycker absolut att du ska prata med dem och har de ingen bra förklaring tänker jag att du ska bli arg och förklara ordentligt. Hoppas det löser sig💕

My wonderful loves

Nej, det tycker jag inte!!!! Helt rätt! Nä, när han varit utan den så länge och sedan bara få en blöja på sig är inte rätt väg att gå. Det är inte pedagogernas uppgift att ta den friheten.

Veiken

Jag tycker inte att du överreagerar. Jag förstår även pedagogerna. Det är inte lätt när många kommer tillbaka efter en lång ledighet och barnen är kanske lite oroliga. Jag vet ju inte hur det var på er förskola, men jag antar att det var lite tajt med pedagoger som det alltid är nu för tiden. Om flera barn kissar och bajsar utan blöja, flera gånger kanske man inte vill ha flera "olyckor" Detta löser sig. Hugo är inte så gammal ännu och snart fixar han det fullt ut. Men som sagt, du överreagerar inte. Du blev ju både besviken och förvånad. Ni måste kunna ha en dialog med personalen, så både ni och dom kan komma till tals. Efter 30 år i förskolan inser jag att alla barn fixar det fullt ut så småningom! Kram på dig!

Denise

Vad kul att han ändå tyckte det var roligt att komma till förskolan igen!
Hoppas att du får en bra dialog med pedagogerna om varför det inte känns okej. <3

Pauline Hurtig

nä det tycker jag var dåligt av dom...de ska ju vara en del i att hjälpa barnet att utvecklas...

Åke

En dialog är väl att föredra, du får säkert en bra förklaring. Kan nämna en liten rolig grej hur det vart för mitt barn. Hon vart torr tidigt och gick på pottan, men bajsa det skulle göras i blöjan. Hon sa alltid till och gick under ett runt bord med lång duk. Hursomhelst började blöjorna sina i sitt paket och vi var på en affär :Pappa vi ska ha blöjor också! Jag svarade nä nu är det slut! Hon la huvudet på sidan och sa: Bara en gång till. Jag köpte ett paket... hon använde endast 1 st blöja till, resterande fick vi ge bort 😊

PhotoJelly

Jag förstår vad du menar men prata med pedagogerna så kanske de berättar sin syn på saken. Så hoppas jag ni kommer fram till något bra tillsammans!

Ditte

Jag tycker inte att du överreagerade men personalen talade med ERik om det hela och viktgt att du och Erik tillsammans med den personal som ansvara för Hugo är överens om hur detta ska ordnas. Det brukar gå ganska fort för barnen att komma in i rutinerna men viktigt är att både personalen och ni drar åt samma håll. Hoppas det blir ett konstruktivt samtal.

Hanna

NEJ, du överreagerar inte Johanna. Innan förskolepedagogerna tar sådana beslut, eller rättare sagt, de ska inte ta sådana beslut. Det är ni som får bestämma det och håller de inte med får de fråga och så får ni ta upp och prata om det. Usch så dumt det blir sånt där :( kramar <3

åsa i åsele

Hur har det gått? Kom Ni fram till något Du känner Dig okey med?

marianne

De kanske hade sina orsaker att Hugo fick på blöjan, men jag förstår dej, jag skulle också blivit sur....hoppas det var en engångsföreteelse och inte händer mer.

Kenneth

tycker inte du överreagerar, det är deras jobb att sköta barnen då föräldrarna inte kan men dert skall göras på Föräldrarnas vis. Om det blir lite mer jobb ett tag vad spelar det för roll de får ju inte mindre betalt för det :)

madelein.se

Dubbla känslor där. Det är ofta så att det som funkar hemma i en lugn trygg miljö sällan funkar i större sammanhang. Blöjan blir en slags trygghet. Ni är två vuxna som har fullt fokus på ETT barn medan de kanske är två vuxna som skall ha fullt fokus på 20 barn. Blöjfrihet kommer tyvärr inte prioriteras då. Förskolan har ju ofta resursbrist, en annan sida av det kan ju vara att sonen själv tycker att det blir jobbigt framför de andra barnen att det händer olyckor.