<

Varför svarar du inte på kommentarer?

Jag har bloggat om detta innan och jag kommer säkert göra det igen. För hela charmen med att ha en blogg är att få kommentarer. Det är i alla fall min åsikt. Och jag vet att många av mina bloggläsare håller med mig. Men det verkar vara långt i från många som delar den åsikten.
 
På facebook finns det en del grupper där man kan länka inlägg för att få mer besökare. Och det är många som gör det. Men vad jag inte förstår är varför man gör det om man inte tänker besvara de kommentarer man får när man länkat? Ibland har jag tid och besöka andra som länkar och då kommenterar jag för det mesta. Ibland kan man hamna på en blogg som är helt ointressant, men det är inte så ofta, men då skriver jag inte, men de fick iaf mer läsare den dagen, en mer i alla fall.
 
Jag menar svarar man på kommentarer så syns man mer vilket ger mer läsare. Jag kollar allt som ofta in vilka som kommenterat i bloggar jag läser och kikar ofta in om jag hittar någon ny där och lämnar spår och så kikar jag in kommentarerna i nästa blogg och så vidare.
 
Där emot kommenterat jag aldrig hos de som skriver att de bara svarar i sin egen blogg. Jag har inte tid och ork och leta upp ett svar. Jag fokuserar på de som kommenterar hos mig och ge de besök och kommentarer. Det är väl en sak om man svarar i sin blogg och sedan skriver hos mig och kommenterar det som står hos mig. Alla gör vi olika. Men om man bara svarar hos sig själv och inte besöker den som kommenterat kan man inte heller räkna med besök och kommentarer.
 
Så jag får väl helt enkelt ponera att min blogg är totalt ointressant att de inte ens vill besöka mig och kommentar. (Läs denna mening med mycket stort ironi! ) Och jag känner att inga av mina bloggläsare behöver ta åt sig. Ni ät bäst på kommentera.
 
Jag har i alla fall rensat ut många FB grupper. Jag är med i några få ett tag till och se om det blir bättre. Annars åker de ut. Utom de två jag sköter.  Du hittar dem här och här!
 
 
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Sussi

Håller med. Visst är man glad för kommentarerna man får. Det gör det här med bloggandet lite roligare. Vet inte om man hade tyckt det varit så roligt i längden om ingen läste..

Lillabus

Håller helt och håller med dig, orkar inte heller svara på folk som bara svara i sina egna bloggar.
Är ju som sagt kommentarerna som gör det roligt att blogga. Att få respons på sina inlägg.

Haha roligt förresten att jag försökte kommentera på bilden du lagt in :D

tess

Jag är precis som du! Halva grejen tycker jag är att titta in på bloggen för att se alla som kommenterat. Följer för tillfället en massa härliga tjejer & kvinnor i alla åldrar & det ger en så himla härlig mix i inläggen! :D

Tycker förresten himla bra om din blogg!
Kram

Beabus

Jag kan bara hålla med dig. Men jag kan lixom få hjärnblockad då jag tänkt kommentera och vet plötsligt inte vad jag ska skriva. Då låter jag hellre bli... 🙈 Sen behöver man inte kommentera varje inlägg en man följer gör - i vissa fall kan det då bli flera gånger per dag. Men jag har blivit bättre att kommentera på både bloggar och Insta, så ska skärpa mig ytterligare ☺️
Kramiz

My wonderful loves

Håller helt med dig! Det är så mysigt med kommentarer, bra sådana så klart!

Annie

Vet du vad, jag håller faktiskt med dig i det du skriver.
Jag tycker själv att kommentarer och kontakt med andra bloggare är det roligaste :)

Jag kan faktiskt inte heller förstå dem som inte ens svarar på kommentarer, ang det du skriver om .. då får dem inget mer besök av mig iaf.

Bra skrivet :)

Marie

Om någon kommenterar mitt inlägg om min angelägenhet så känner jag rent spottat att svaret blir i min blogg/bloggkommentar.
Men när jag får kommentarer av någon (som jag svarar på i min blogg) så burkar jag som oftast alltid gå in i dennes blogg och skriva en kommentar för att visa att jag faktiskt har "uppmärksammat" dennes blogg också. Inte bara med ett svar från min egna blogg så att säga. För jag kan tycka att det blir relevant med mitt svar i tex. ditt kommentarsflöde om något helt annat än vad just ditt inlägg handlar om. Nu kanske det blev rörigt. Fast du kanske förestår hur jag menar :)
Men jag kommenterar så gott jag kan i de bloggar jag läser :) Dock är det väldigt tomt i mitt egna kommentarsflöde. Vilket inte gör mig så jätte mycket. Ser ju på statistiken i alla fall att jag har mina läsare :)

marianne cargus

Det är ju svårt det där....om någon kommenterar min blogg så kikar jag in och hittar jag inget att kommentera så tackar jag för besöket i min blogg i blogg.
Jag läser och kommenterar inte i bloggar som jag inte "fångar" mej.
Däremot tycker jag det känns surt om man har följt varandra under en längre tid och sen helt plötslugt får lan k gen respons alls....eller de som skriver att de ska låsa sin blogg men sjäkvkkart ska jag få lösen och sen låser utan att säga något....

Anonym

Haha jag kan inte hålla med dig mer ! ;):D

Emma

bra skrivet

nursen.blogg.se

Hej hopp! Här kommer en glad skit som blev glad för kommentaren! Fortsätt tyck till i din blogg! Ha're gott!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Håller med dig, det är skittråkigt med folk som aldrig kommenterar tillbaka. Fast avskyr nästan ännu mera när folk kommer med enbart ett svar i min blogg och inte skriver något om inlägget. Såna gånger så raderar jag bara kommentaren :-p. Jag tycker liksom att om man besöker en blogg kan man gott lämna ett spår efter sig. :)

Svarar däremot alltid i min blogg, helt enkelt för att jag tycker det är smidigast så och föredrar när bloggare gör detsamma :)

åsa i åsele

Egentligen behöver jag ju inte kommentera ;-)
Du vet ju precis vad jag tycker/tänker :)

Hur mår lille sötnöten idag, blir det dagis eller vab i morgon?

Jo Du vet ju hur skit jag har mått å hur jobbigt livet varit så jo jag tror Du förstår hur härligt det känns att må bättre.

Även om det nu inte skulle förbli "bättre mående" var eviga dag så njuter jag varenda dag jag slipper må alltför skit.

Alice

Jag svarar alltid på alla mina kommentarer, och kommer alltid att göra😀 tycker också det är charmen med att blogga ☺

Henrik Olsson

Jag tycker det är lite nonchalant när folk bara svarar i sin egen blogg, men det är också något de förlorar på själva!

BP

Har ju (tack och lov) inte Facebook så där kan jag inte yttra mig.
Men vad gäller bloggen så har både du och jag världens bästa läsare tycker jag. Sedan är vi ju faktiskt ganska så bra på att skriva personliga och relevanta kommentarer hos våra besökare också. Det ena ger det andra liksom. Bra så:-)

Mirre - Sweetwords

Tycker också det är jättetråkigt då folk bara svarar inne hos sig själv eller inte ens besöker tillbaka, förstår inte den varianten på bloggare, ja man har ju mer och mindre tid. Jag läser alla dina blogginlägg men kommenterar inte alla, men försöker kommentera titt som tätt

kramar

Tilda Barkselius

Just det där med kommentarer är en himal knepig grej, i vissa fall vill jag som du ha ett svar som jag ser. men jag kan bli galen när jag får en kommentar på ett långt inlägg som typ är "kul att du tyckte om mitt inlägg" :/

josefine

Sv: Ja de va så skönt. Solen värmer som tusan nu och våren kan inte vara mer efterlängtad. Åh håller med dej - tycker inte om att få kommentarer som "besök mon blogg" etc. Allt för att locka läsare. Hoppas du har haft en bra dag 😊

Karin Wikström

Ja men precis säger jag ☺️ Ska kolla in dina Facebookgrupper nu! 👌🏼

ullie

ja men ja håller me dej o det samma är att ja skriver inte o knappt besökder de som jag ser bara svara i sin egna blogg längre det är inte kul charmen är att besöka andra o skriva lite o visa man varit där :D

Jessica

Tack, kul att du gillar de! :)

Carro

Jag håller helt med dig! Att läsa, och kommentera och svara i andras bloggar är en självklarhet för mig! :)

Tuva Björnwall

Jag är likadan som dig :)

Biggeros

Ibland är det nyttigt att rensa bland vänner på både FB, IG och i bloggvärlden. Jag tycker att man ser ganska så snart vilka som verkligen läser igenom hela inlägget. Du har en poäng där. Om man inte gillar just ett inlägg så kommenteŕar man inte. Ha det bra // kram

Bella

Jag brukar själv inte svara förutsatt att det inte är något som ska besvaras då givetvis.Ett simpelt "tack" känns inte särskilt givande. Istället brukar jag kika in och lämna en relevant kommentar på ett inlägg, sådant är mycket roligare att få!

Emelie Andersson

Jag håller med dig! :)

Sofie - Livet på landet med tre små!

Håller helt med!
Ibland samlar jag kommentarer på hög men svarar i stort sett alltid tillbaka i avsändarens blogg.
PRecis som du orkar jag inte leta runt efter svar på min kommentar, då tar jag det som att skrivaren inte är intresserad av min fråga eller kommentar!

Tycker du är super duktig på att svara på kommentarer och känns att du tar dig tid att svara!

Sofie - Livet på landet med tre små!

SV: Ja man blir lite nojjig just med huvudet!
Hon somnade en timme efter hon kom hem och jag blev livrädd och slet upp stackaren, hon var ju bara trött.
Men imorse var hon pigg och glad om än lite mörbultad.

Skönt att ni kunde ta en dag i lite förebyggande syfte. För som du skriver hade han gått till förskolan smådålig hade det säkert blivit mer sjukdom och mer VAB!

Ha en fortsatt fin vecka!

Jenny

Jag är överlag ganska dålig på att kommentera, men gör det om det är något jag finner intressant.
Men har någon kommenterat min blogg försöker jag också kommentera tillbaka och även ge mitt svar hos den personen... som här...

Sv: Jo, det var en kul dag :D

Sofie - Livet på landet med tre små!

SV: Har sökt till samma förskola med Lucas men självklart är där många tankar på att kanske välja en förskola i rätt "rektorsområde" men dom som ligger där är så stora och har inte alls någon närhet till skog eller liknande...
Jättesvårt

elin

Sv: Åh tack så mycket , jag hann tyvärr bli smittad och det senaste dagarna har jag bara legat i sängen , har inte kunnat stå , gå eller minst sagt äta , jag är inte i närheten av bra eller frisk ännu men nu kan jag iaf gå , stå och dricka. Vilket känns otroligt skönt! Mobilen har jag tyvärr inte lyckats få liv i än. Och jag har inte kunnat lämna in den då jag vart magsjuk. Trist. Men sant. Hoppas du får en toppen bra dag tjejen :)

Lisa

Hahahaha jag håller verkligen med dig när det gäller de som svarar i sin egen blogg! Jag har aldrig tid (eller lust) att gå in och leta upp svaret, vilket ofta gör att jag helt missar den kommentaren. Bättre att skriva det som en ny bloggkommentar istället!

Pauline Hurtig

ja håller med dig..

Linnéa

Så himla bra skrivet där <3

Mamma Malin

Om jag får en kommentar med en fråga eller något jag ska svara på så svarar jag alltid både på min blogg och på frågeställarens blogg. Annars kikar jag bara in hos personen och lämnar en ny kommentar :D

Linnéa

Haha, jodå, kläderna har suttit på rätt håll i 2 dagar nu. Skönt det :p

Linnéa

Verkligen - vill ha vår NU, det är ju trots allt april <3

Låter som en rätt skön onsdagskväll för din del :p

Miss Baby Peaches

Haha, gissa om jag just at och klickade frenetiskt på bilden av kommentarsfältet nu..! Jisses, haha!
Insåg lite sent att det var en bild!

Jag svarar alltid på kommentarer men erkänner att det ibland kan ta ett tag, tyvärr. När jag väl sätter mig så svarar jag dock alltid! Kommentarer är jättekul att få :)

Margita

Jag tycker det är svårt det där med kommentarer. Att svara inne hos andras bloggar och bara få svar inne hos den andre känns ju lite jobbigt men ibland fungerar det så och jag inbillar mig att alla inte tänker på att man kan svara på annat sätt.
Jag svarar alltid på alla kommentarer vilket är jättelätt just nu för jag får bara en kommentar om dan ungefär...haha
Men jag kan bli stressad av att jag måste svara och besöka andra bloggar. Orkar liksom inte med det utan vill egentligen bara skriva...fast det går i perioder.

Znogge

Själv svarar jag i princip på alla kommentarer jag får i min blogg men jag kommenterar inte sedan hos den andra igen. Så har jag gjort i "alla år" och noterat att en majoritet av mina bloggvänner gör på samma vis. Därför har det blivit en vana för mig att göra ett återbesök i bloggen och läsa.

JUNITJEJ

Jag tycker att det hör till god ton att man besöker de bloggare som kommenterar ens egna blogg. Har man inget vettigt att skriva, så måste man inte kommentera,
Ha en mysig helg!