<

När trotsen tar sitt tag om halsen på oss

Helgen försvann lika snabbt som den kom i stort sätt.
 
Fredagen började med att sluta tidigt, åka hem och äta lunch med sambon för sedan åka till Åhus och hämta sonen och svärfar för åka till Göranssons stugtillverkning och kolla på friggebod. Hugo tyckte mycket om och springa runt inne i de tommat stugorna. Vi fick knappt med honom hem. Men nu har vi iaf hittat en vi vill ha. Så Eriks semester är räddad. När vi kom hem grillade vi och jag läste om vad som hänt i Stockholm.
 
Lördagen var vi bara hemma och tog det lugnt. Vi gjorde inget speciellt. Vi var ute lite i trädgården. Bara vi. Mysigt det med. Hugo hade väl några härliga två års utbrott. Men de har jag förtängt idag. På kvällen åkte vi till Madde och Mange på tacos. Såg knappt en skymt av Hugo på hela kvällen. Så vi kunde sitta i lugn och och snacka medan barnen lekte. Välbehövligt. Vi åkte inte hem förrän strax efter 23.
 
Vi sov såklart länge på förmiddagen och sedan blev det bråk inomhus. Ungen ville gå ut, men vägra ta på sig och jag vägra bråka, så vi fick leka inne. Där och då var jag less på mammarollen och ville bara gräva ner mig. Märktes jag med somnat för sent, även om jag sov lite längre än vanligt. Efter Hugos vila var han på bättre humör. Eriks pappa kom och titta lite på vårt uterumstak som behöver bytas, så det blir nog till låta någon annan fixa det, så det blir rätt och så kollade de lite på våra dörrar som skall bytas ut och göras om. Vi hitta såna jag ville ha på blocket för 500kr, de skall kapas av lite och målas om och så var det något med låsen på dörrarna. Vi hängde ute länge och lekte i det härliga vädret. Sommarvärme igår.  När vi skulle lägga oss upptäckte vi en odär från Hugo, så det var bara gå in och väcka honom och få bort det. Sedan sprang han in och bädda ner sig i vår säng. Så han fick bli kvar där. Och lyckan i hans ansikte när jag sa ska du sova hos mamma och pappa inatt var obetal. Dock kunde han inte ligga still. Så han åkte in i sin säng igen och vi sov alla gott tills vår klocka ringde och sa dags och jobba!
 
Och nu sitter jag här och plitar ner ett nytt inlägg till #HappiChallengeEns barn kan sätta sig på tvären hur mycket som helst och man kan som förälder känna sig så frustrerad. Men de där härliga leendet, orden, skrattet och buset får ens hjärta och slå mer än dubbla slag. Kärleken som kan kännas som bortblåst när trotsen tar sitt tag om halsen på oss, kommer lika snabbt tillbaka som en stom när han slänger armarna runt ens hals och säger kramas och pussas. Speciellt efter han vet att han gjort fel och man blir kompisar igen.
 
Att vara förälder är inte alla gånger lätt. Och att dela med sig av det är en självklarhet för mig. För att andra inte skall tro det är en dans på rosor för det är det inte. Inte alla dagar. Vissa dagar är såklart toppen bra. Men långt i från alla och jag kan inte sitta här och skriva idag har alltid varit jätte bra. Jag delar hellre med mig och där vi tillammans kan ge råd och stöd till varandra. Finnas för varandra när det är tufft och glädjas med varandra när framgång och resultat nås. Vi föräldrar måste hålla ihop och stötta varandra i vått och tortt oavsett vilken väg vi väljer kring uppfostran.
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Linnéa

Han ser verkligen ut som en liten lurifax, busunge <3

JUNITJEJ

Jag kan förstå om det inte alltid är så enkelt att vara mamma. En svår roll ibland.

Bokstund

Ja, trots alla de där "jobbiga" stunderna är det väl värt det i slutändan gissar jag :) Hoppas ni har det fint!

Znogge

Vår äldsta dotter sov i princip aldrig förrän hon var sex månader vilket höll på att knäcka oss helt. Därefter löpte det på som på räls och någon trots märkte vi aldrig av hos våra tre barn. Men visst, föräldraskapet är inte alltid en dans på rosor även om man älskar dem reservationslös.

nursen.blogg.se

Ja men precis så! Känner igen de här du skrev i slutet. Det är verkligen inte alltid så lätt att vara förälder och de är säkert inte så lätt alltid att vara barn heller. Min 3 åring sover ofta i min säng men jag försöker alltid lägga henne i sin och hon har en grym trots men de börjar bli lite bättre nu. Men ibland så sliter man sitt hår.

BP

Totalt sett en perfekt helg alltså.
Alla barn (tror jag) försöker att få som dom vill. Å trotsåldern är något alla föräldrar måste gå igenom.
Ändå verkar ni ha världens sötaste pojke som anpassar sig till nya miljöer och är social.

Bilden är en absolut höjdare. Vilken vacker son ni har:-)

Mirre

Näee det är inte alltid lätt att vara föräldrer, just nu har tösen bestämt sig för att spela ut BQ och mig lite mot varandra, det kan lätt bli tjaffs då

åsa i åsele

Så fin bild på Hugo,
att vara förälder är inte lätt,
tyvärr följer det ju inte med nån bruksanvisning ;-)

elin

Sv: Ja den finns på dreamfilm eller Netflix :)

Biggeros

Så fint inlägg om din son. Det ska gudarna veta att det är inte alltid lätt att vara mamma. Som tur är får man så mycket kärlek tillbaka. Visst finns det stunder man bara vill skrika högt. I det långa loppet ser livet ut så, lite upp och lite ner.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

VIsst är det så att man måste stötta varandra :)

Sussi

Ja, helgen går alldeles för fort. Ni har hunnit med en hel del. Härligt att vädret var så skönt så man kan vara ute lite också.
Ha en kanonvecka

Heléna

Ja det är sannerligen ingen dans på rosor jämt att vara förälder, men det är så värt det iallafall :D Jag har fyra barn så nog har det varit både det ena och andra trotset under åren, men nu så här efteråt så minns jag mest allt det härliga som jag har fått uppleva med mina barn :D Kramar <3

ullie

ja brukar säga att de som inte tror på trots i varje år bör tänka om .
de trotsar o testar ens tålamod o kärlek gränser gång på gång så är det för att lära
ja tycker det är jätte bra så man kan ge råd o kärlek o hjälpa varandra precis som du säger

Carro

Nej att vara föräldrar är inte alltid en dans på rosor men håller med dig om att när man får det där leendet så övervinner det allt! :)

Emelie Andersson

Jag har själv fått en inblick av att vara föräldre eftersom Vilda tar mig som sin mamma och jag kom in i hennes liv väldigt tidigt. Precis som du skriver så är det inte alltid lätt alla gånger, även om det är lätt att tro :)

Jenny

Helgen gick fort ja... Men det låter som om din varit bra.

Sv: En kurs i programridning var det. Så fokus på saker som är viktiga att tänka på samt delar av programmet. Vi avslutade med att rida hela programmet :)

Moa Kandelin

Så bra skrivet!

Ama de casa

Nej det är inte alltid en dans på rosor här i livet, men det är trots allt dom ljusa stunderna man minns bäst :-)

Lillabus

Härlig helg bortsett från trotset då. Men det är som du skriver, att vara förälder är inte alltid en dans på rosor. Ibland vill man bara slita av sig håret och skrika rakt ut. Tålamodet tryter verkligen ibland. Men så kommer de där leendena, gosiga stunderna, pussarna och kramarna och man bara smälter.

Johanna Utterberg

Låter som en härlig helg :) Förstår att det inte är en dans på rosor att ha barn alltid, så gillar och uppskattar din ärlighet i dina inlägg när du skriver det rakt ut! :)

Annie

Såna här inlägg gillar jag! vissa upp båda sidor av livet .. :)
För allt är ju inte bra jämt.

Bra skrivet :)

marianne cargus

Gudarna ska veta att det inte är någon dans på rosor eller små fluffiga moln att vara förälder...och som man säger, små barn små bekymmer-stora barn stora bekymmer!
Men visst kan ett bubblande skratt eller en liten kommentar få en att svämma över av kärlek...jag tycker du är modig som är ärlig med din lust att hoppa av din mammaroll ibland, många tror att det är fel att känna olust till barnen och de behöver verkligen få veta att det är fullkomligt normalt...att man FÅR vara trött på barnen.

Jag gjorde bara saker jag ville på min latdag....

Kram

Erika

Så är det ju, att vara förälder bjuder på alla delarna :)

Kattis

Vilken härligt ärlig vardagsskildring, gillas stort att du säger som det är istället för att måla upp en fasad som vissa andra gör!😀

sv: Yes! Ännu en lyckad leverans med PostNord. Hoppas du gillar vinsten!☺

Marie

Men när man är sådär söt så gör det ju knappt något att man är trotsig! Riktig sötnos!

Pauline Hurtig

ja de där skrattet och leendet kan verkligen få en på bra humör! så söt bild på din Hugo :)

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Inte lätt att vara förälder alla gånger...