<

Min stora sorg

Nu sitter jag här. Med min stora sorg. Min mor har avlidit. Hon blev 63 år, 10månader och 4 dagar. Hon fick lämna oss rent för tidigt och det smärtar så i mig och saknaden är så stor. FUCK CANCER.
 
Det gick så fort. Det flesta er var med på resan på min förra blogg. Tills jag kände att bloggen fick stå till sidan för jag skulle orka jobba, köra fram och tillbaka till Ystad och var en bra mamma/sambo. Det har inte varit lätt och lätt blir det högst troligen inte på länge.
 
Den 23november fick vi besked av läkarna på onkologen i Malmö där mor gick för behandling att all behandling mot cancern avslutades. Vi fick även beskedet att det kommit 8-10 nya tumörer i hjärnan. Han sa det aldrig rakt ut men vi förstod ju ändå att vi inte skulle få så mycket mer tid med mor. Men vi hoppades ju ändå att vi skulle få mer tid än vi fick.
 
Den 28nov bestämdes det att hon skulle få komma hem sin sista tid och få vård i hemmet. Hennes önskan sedan hon blev inlagd den 13nov var att få komma hem till sin egen säng och sin egen soffhörna. Att läkaren då svara far på frågan hur lång tid hon har kvar kändes som ett slag i magen. Veckor, kanske månader.
 
Den 29november är en dag jag inte kommer glömma. Då fick jag det där smset. Mor är sämre och läkaren ansåg vi skulle komma dit. Slängde mig i bilen och körde mot Ystad. Visst är det typsikt det är just en sådan dag då det är extremt lite bensin i tanken att måste tanka för ens komma fram, när man verkligen inte vill stå still en minut. Idag har jag svårt och förstå jag kunde köra alla dessa milen och ångrar jag inte lät kollegorna köra mig till Kristianstad och sen bett Erik köra resten av sträckan. Men jag var rädd och inte hinna dit så jag körde på ren autopilot den dagen.
 
Det var tuffa dagar och nätter. Vi turades om och sitta där och vi fick alla chancen och säga hej då till mor. Det är tufft och sitta vak för någon man älskar som man vill ha kvar vid sin sida och samtidigt säga åt henne att släppa taget. På morgonen den 2/12 somnade mor in.  Personalen på avdelning 6 på Ystad lassarett var toppen. De tog god hand om både mor och om oss.
 
Hon slapp lida och hon slapp ha ont. Nu är det jag som lider iställtet. Men hellre jag än hon. Finns inga ord i världen som kan beskriva hur det känns och hur mycket jag vill ha tillbaka henne.
 
Många av mina inlägg framöver kommer handla om min sorg och saknad. Men detta är också en nystart för mig. Därför har jag valt och skapa en ny blogg då jag egentligen aldrig varit något stort fan förra portalen. Jag hade tänkt vänta till den nya desigen var klar, men det drog i bloggtarmen.
 
 

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
Netti Starby

Nä fy vad hemskt och jag beklagar verkligen sorgen! Många styrkekramar från mig

My wonderful loves

Å vad jag känner med dig. Jag har ju haft cancer nära på livet många gånger och jag säger bara fuck cancer!!
Jag hoppas att du ändå ser ljusglimtar och kan njuta av Hugo och din sambo. Kul att du är tillbaka och styrkekramar till dig!

Celine

Jag beklagar sorgen <3 Cancer är en sådan otroligt hemsk sjukdom!

Znogge

Beklagar din stora sorg <3 Att mista en mamma eller en pappa är så tungt så tungt och jag har ingen av mina föräldrar kvar. Jag ska inte skriva att det blir bättre men tack och lov så ändrar sorgen skepnad och man lär sig leva med det även om man först inte tror det kan vara möjligt. Men tomheten och saknaden finns alltid kvar.

Kram

Biggeros

Låt det ta den tid det tar. Alla är vi olika när det gäller att hantera sorg. Det bästa är att prata om din mor och titta på bilder och minnas din fina mamma. Det är aldrig lätt att gå igenom sådan trauma. Jag hoppas du har släktingar och vänner som hjälper dig igenom sorgen. Jag vill ändå önska dig ett gott år även om 2016 inte har varit så bra. Hoppas du finner inre styrka. Kram

Amanda

Fyfan.. beklagar verkligen sorgen. Kan inte ens tänka mig vad du måste gå igenom nu. Massor av styrkekramar.. <3

Annie

Å jag skulle bara vilja ge dig en stor Kram i verkligheten fina Johanna!<3 har tänkt så på dig :)

Kan inte ens tänka mig .. lider så med dig!
Fan satans sjukdom.
Bra att hon slapp lida och ha ont i slutet.

Styrkekramar**

BP

Välkommen tillbaka! Tycker det är bra att du börjar blogga igen, då jag tror att du behöver skriva av dig. Du behöver några "lyssnare" som inte heter pappa, Erik eller dina kollegor.
Har ju redan sagt allt jag känner i mejl till dig, så jag behöver inte upprepa mig här.

PS. Förstår dock inte varför du valde blogg.se som börjar med en stor blaffig annons längst upp. Som läsare måste man ju scrolla sig fördärvad för att slutligen kommer till inlägget och kommentarsrutan. Men jag gör det så gärna för dig tjejen;-) DS.

emelie

Ursch vad hemskt. Cancer är fan det värsta som finns. Sänder lite kramar i sorgen som kanske kan lätta upp lite iallafall <33

Sandra*

Jag finner inga ord för hur otroligt stark du är, och hur hemskt detta är!!! Har följt dig på instagram länge och läst allt du postat, och man får tårar i ögonen :( det är så orättvist och hemskt, Kämpa på!! Och din mamma vakar över dig varje dag <3 vila ifred!!

Yohanna af Skovde

Men :' ( KRAM på dig! Jag beklagar sorgen!

åsa i åsele

Gråter, blir så ledsen för Din skull, och antagligen reagerar jag extra starkt eftersom det senaste året varit så jäkla fuck cancer med oro och ångest.

Jag tror det är bra för Dig att skriva om Din saknad, om Dina minnen, tankar och ångest, att skriva av Dig en del av smärtan och sortera tankar.

Du vet att jag finns här för Dig.
Jag vet ju att Du finns när jag behöver Dig <3

kram

Veiken

Den resan som du gör nu är tuff, riktigt tuff. Jag vet..... Tänker på dig och skickar mina varmaste kramar!

ullie

Börjar med att säga va fin din blogg är gumman
ja beklagar igen <3 usch det är ju sånt som man har svårt att greppa om ha svårt att ta in . det bleknar men försvinner aldrig <3 Styrke kram till dej att orka o vi finns här när du behöver skriva av dej så du vet <3
kramar o hoppas du har en lite fin nyår kram

marianne cargus

Men gumman vad ledsen jag är för er skull, jag kan inte säga att jag förstår hur du känner, sorgen visar sej olika hos oss alla, men jag vet hur tom man kan känna sej och hur ont det kan göra....
skriv om din sorg så mycket du behöver, det kan hjälpa dej att bearbeta och förstå....önskar jag kunde hålla om dej och ge lite tröst....
Cancer är ett jävla skit som smyger sej på och stjäl våra kära....
det känns konstigt att önska ett gott slut och gott nytt, men du får ha det så bra som du kan...
Kram

JUNITJEJ

Verkligen FUCK CANCER!! Hoppas den sjukdomen snart dör ut helt och hållet!

Många styrkekramar till dig och din familj!

Ida

Jag kan inte förstå vad du går igenom, alla styrkekramar till dig!

moamedalicia.blogg.se

blev jätteledsen när jag läste ditt inlägg. man är aldrig redo att förlora sina föräldrar. gu vad tidigt hon gick bort, jag beklagar verkligen igen. jag tror att hon har det bättre nu Johanna, visst har hon? <3 mångra kramar.

Frida

Jag beklagar verkligen sorgen!

Annelie

Men gumman... STOR VARM Kram till dig i din sorg.
Tyvärr har jag inte följt dig på bloggen denna omgång, så jag vetat att din mamma var så dålig. :o((

Kan inte förstå din sorg,,, att mista sin MAMMA som är ens bästa vän.

Hoppas på ett bättre 2017 år till dig tjejen..

Varm NyårsKram Annelie

Boel

Jag beklagar verkligen.
Massor med kramar till dig och dina nära <3

Jessica Högberg

Finner inga ord... skickar en massiv bloggkram!!

Jessica Högberg

Finner inga ord... skickar en massiv bloggkram!!

JoJo

jag får tårar i ögonen när jag läser inlägget johanna. jag beklagar verkligen sorgen!! :'( styrkekramar till dig <3

Pauline Hurtig

beklagar <3

VillaFreja

Stor kram i din sorg <3

Amanda Jona [SPONTAN]

Kram! <3

Mamma Malin

Så sorgligt att läsa. Beklagar!

Kattis

Jag beklagar verkligen er sorg och att hon blev tvungen att lämna er för tidigt!<3 jag önskar er dock ett gott nytt år fyllt med glädje och kärlek så såren får läka! Kramar

Natalia

Kramar <3

Linda

Gott nytt år :-)

Therese Bjärstig

Beklagar verkligen ❤️ Alla tankar till dig/er. 🎆

Anna

Har läst om din sorg på Instagram och vill än en gång säga hur ledsen jag är för din/er förlust. Kan inte ens tänka mig vad ni går igenom. All styrka till er! Stor kram

deninrekampen

Sv: Har inte haft några senaste åren jag heller, inget krav ju :)

Fina du! Beklagar sorgen, skrivit det på instagram med. Tänker på dig ska du veta!

Kram! <3

sussi

älskade vän känner med dig
förlorade oxå min mor t cancer...

Kram ¨<3

Emma

Så fint skrivit! De är så jävla tragiskt, den enda som borde få cancer är cancern själv o DÖ!
Jag förlorade två nära vänner 2013 i cancer, med ca 4 månaders mellanrum :(
FUCK CANCER!

Junitjej

Så fint skrivet om något så jobbigt. Jag beklagar verkligen! Hoppas 2017 blir ett bättre år.

FREEDOMtravel

Åh vad tråkigt att höra! FUCK CANCER är verkligen rätt sak att säga! Hoppas att du har nära och kära omkring dig och att ni kan stötta varandra. Kramar

Geddfish

Jag beklagar din stora förlust, så jättemycket ♥
Det hjälper någorlunda att skriva. Sorg går aldrig över, men kan bli mer barmhärtig med tiden.
Kram ♥

Carolina Thoor

Så ledsamt angående din mamma.. <3

Sv; ja, alltid. Lite läskigt att börja på ett nytt jobb att vara alldeles ensam och inte känna någon. Men ja, det finns bra många möjligheter där :)

My wonderful loves

Gott nytt år!

yasmine mamma till dennis och angelina

beklagar fy jvla cancer. miste min förra man - min sons pappa i cancer dock bara 40år gammal. cancer är en skit sjukdom ju blää.
stor kraaaam till dig.

Jasmine

Jag beklagar verkligen sorgen. Klart att du ska skriva om det hur mycket du bara vill och behöver, det kan vara jätte bra för dig! Sänder en stooooor KRAM

Anonym

Fruktansvärt. Man vill liksom inte ens föreställa sig ett liv utan sin mamma.
Kommer ihåg när min mamma satt och vakade vid sin mammas säng. Precis som du skriver så satt dom och sa till mormor att det var okej att somna, okej att gå vidare samtidigt som varenda liten del av kroppen skriker nej stanna kvar!
Skickar världens största kram till dig.
Sörj, gråt och åter sörj... <3

Freja

Beklagar verkligen :(

Ida

<3

Agnes

Oj Hjärtat, jag beklagar verkligen sorgen!
Stor kram <3

Helena

Usch, så hemskt att förlora sin mamma -jag beklagar sorgen... Cancer är verkligen en fruktansvärd sjukdom... :(

Hanna

Det är första gången jag kommenterar här hos dig. Jag blev oerhört gripen av detta inlägg. Min tvillingsyster fick ett cancer-besked för två veckor sedan. Hon har malignt melanom, hudcancer. Det känns oerhört tufft. Hon ska vara den friska av oss två! Jag är svårt kroniskt sjuk i flera sjukdomar och tyvärr har jag oxå en dödlig sjukdom som inte heller den går att behandla. Bara att hoppas att min tvilling blir fri från cancer så en av oss återigen är friska. Att båda två är sjuka är helt enkelt för mycket.
Jag beklagar sorgen. Kan inte ens föreställa mig hur tufft det måste vara. Kramar <3